Laden Evenementen
muziek | zaterdag 05 nov 20:30 - 22:30

Boi Akih – Liquid Songs

Tickets

Wie zijn aanwezig

18 personen hebben zich aangemeld voor Boi Akih – Liquid Songs

  • Gerard Vermond
  • Alex de Brouwer
  • peter koppejan
  • Rob Westerik
  • Paula Van Schie
  • Brigitte Brouwer-Stark
  • Sarah Claman
Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
05-11-16 Boi Akih
7,50
Onbeperkt
05-11-16 Boi Akih, Vrienden Pletterij
6,50
Onbeperkt
05-11-16 Boi Akih, tot 25 jaar
5,00
Onbeperkt

Liquid Song – blijvende muzikale verhalen, ze zijn open, vindingrijk, uitwisselend, dynamisch, onderscheidend

LIQUID SONGS is het nieuwe album van Boi Akih. Samen met het kernduo van vocalist Monica Akihary en gitarist- componist Niels Brouwer vormen Tobias Klein (contra)basklarinet en de Japanse klassiek slagwerker Ryoko Imai, een nieuwe eenheid.

LIQUID SONGS is geïnspireerd op het herontdekken en heruitvinden van oeroude sacrale verhalen in het archipel der Molukken in de Stille Oceaan, het vloeibaar houden van deze verhalen en ze doortrekken naar het heden. Dit proces is een leidraad voor zowel het muzikale als het narratieve element die in LIQUID SONGS samenkomen. Vier musici met een rijke diversiteit aan temperamenten, kleuringen en eigen ervaringen ontvouwen de muziek in een volstrekt originele bezetting.

Ryoko Imai heeft een achtergrond in klassieke en Aziatisch slagwerk. Met haar gave om het juiste moment aan te voelen correspondeert zij vloeiend met gitarist Niels Brouwer, die zijn instrument zowel melodieus, textureel als percussief gebruikt. De karakteristieke altstem van Monica Akihary gaat een rijke uitwisseling aan met de diepe houtklanken van Tobias Klein op basklarinet en contrabas-klarinet.

Niels Brouwer componeerde ” vloeibare “ kern-melodieën, Akihary schreef negen zeer persoonlijke teksten die fungeren als anker punten in de composities. Haar stem bestrijkt steeds de volle cirkel die het Melanesische deel van de Stille Oceaan en de delta der Hollandse laaglanden vormen.

www-roodebioscoop-nl Monica Akihary