Laden Evenementen
muziek | zondag 25 feb 16:00 - 18:00

CD Presentatie Roberto Galanto (externe organisator)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Roberto Galanto, is een veelzijdige professionele en getalenteerde crooner, songwriter en gitarist. Roberto is woonachtig in Nederland en heeft diploma’s op het gebied van klassieke muziek en jazz muziek. In 2009 heeft hij op excellente wijze zijn master diploma behaald bij het Conservatorio “N. Rota” in Monopoli.

Roberto stoort zich aan geen enkele muzikale mode en kiest zijn eigen weg. Wel heeft hij zich laten beïnvloeden door grootheden als Joe Barbieri, Lucio Dalla, Pino Daniele, Vinicio Capossella en Gianmaria Testa. Door hun muziek te onderzoeken ontdekte Roberto de mogelijkheid om zijn eigen woorden in stijlen te vatten, die door de jaren heen zijn belangstelling hadden getrokken en hem de vrijheid gaven waar hij naar op zoek was. We hebben te doen met een filosofisch ingestelde romanticus: de composities van Roberto kenmerken zich door enerzijds ernst en subtiele emotionaliteit, maar kennen anderzijds ook humoristische trekjes. Zijn werk strekt  zich uit van gitaar/folksongs tot romantische ballads en liedjes met een gypsy/jazz en acoustic pop inslag.

Op 25 februari 2018 presenteert Roberto Galanto in De Pletterij in Haarlem zijn gloednieuwe album:

Senza troppo rumore”

Roberto zal een aantal van zijn songs die op de CD staan ten gehore brengen, onder begeleiding van Kees Post en Filippo Castelazzi.

Pianist-arrangeur-componist Kees Post heeft internationale ervaring als pianist-componist en arrangeur, hij schreef een internationale hit met de Nederlandse formatie “Time Bandits”, won een prijs in zijn geboortestad Groningen, voor zijn originele jazzimprovisaties op de muziek van Thelonious Monk, trad op met o.a  Shirma Rouse, Harry Muskee, Lois Lane, en drummer Joey Baron, en speelde met diverse formaties in het Bimhuis, North Sea- en Amerikaanse jazz festivals.

Hij arrangeerde de laatste CD (The legend) van Leo Fuld, king of jiddisch music (internationaal). Ook werkte hij 2 jaar in Ghana als producer van reggea.

Filippo Castellazzi is een Italiaanse gitarist die met veel verschillende bands en solisten samenwerkt, zowel op het podium als in de studio. Filippo komt van origine uit Bergamo, maar woont en werkt al geruime tijd als gitarist en componist in Nederland. In 2006 behaalde hij zijn master aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij heeft onder andere opgetreden bij Het Concertgebouw, Bimhuis, North Sea Jazz Festival in Nederland en Curacao, Aruba Jazz Festival, Nice Jazz Festival, Copenhagen Jazz Festival en Blue Note Milaan. Verder heeft hij opnames gemaakt voor televisie en films van BBC, ITV, MTV, NED3, gewerkt met artiesten als Levi Silvanie, Visse Vasse en Ben Littlewood en award winning componisten.