Laden Evenementen
muziek | zondag 25 sep 16:00 - 19:30

Jazz-X: Jazzrock band ROEST laat hedendaagse pop versmelten met jazzimprovisatie

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

Zondagmiddag 25 september presenteert Jazz X het Jazzrock kwartet ROEST in de Pletterij. ROEST is een band die een brug slaat tussen de hedendaagse popmuziek en experimentele jazz.

Na te hebben gespeeld in verschillende akoestische jazzformaties, ontstond bij de bandleider/ drummer Ruud Voesten de behoefte om een elektrische band te formeren.  Medio 2015 begon hij met het componeren van muziek die een brug zou moeten slaan tussen jazz, de gitaarmuziek van The Jimi Hendrix Experience en de Unknown Mortal Orchestra. ROEST was geboren.

25sept16jazzxroest

Begin dit jaar namen de kwartetleden van ROEST hun eerste EP op in studio The Church (Wijdenes). Krach- toetsenist David Hoogerheide tekende voor de productie. De EP wordt 11 oktober in Theater Walhalla (Rotterdam) uitgebracht.

Live staat ROEST voor energieke en dynamische improvisatie, afgewisseld met filmische melodieën over beukende grooves. De composities zijn geïnspireerd door sprookjes, films en het dagelijks leven en spelen al duwend, trekkend en schurend met de verbeelding.

Het concert begint om 16.00 uur. De toegang bedraagt € 10,00. Voor jongeren onder de 25 jaar is de prijs € 7,50. Na afloop kunnen de bezoekers aanschuiven voor een vegetarische maaltijd bij Jazz X Eetcafé. Een driegangenmenu kost € 7,50. U bent dus voor € 17,50 verzekerd van een inspirerend concert en een volledige maaltijd.

Jazz X is de organisator van dit concert. Het Jazz X- project biedt jonge jazzmusici, die wegens de forse bezuinigingen weinig mogelijkheden hebben om op te treden, een podium om hun eigen composities te spelen.

Informatie en reserveringen: www. jazzx.nl.