Laden Evenementen
Event | zondag 14 dec 08:00 - 17:00

Culturele Wereldreis naar Afghanistan

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

Zondag 14 december 2008 organiseren het Mondiaal Centrum Haarlem en Vluchtelingenwerk Haarlem e.o. de tweede editie van dit seizoen van de serie ‘Culturele Wereldreis naar…’. Deze keer gaat de reis naar Afghanistan. Muziek, film, een inleiding over geschiedenis van Afghanistan, een verslag van een reis, gedichten en een heerlijke Afghaanse maaltijd. Dat alles is er te beleven in deze reis van drie uur! Deze activiteit wordt mede georganiseerd door de Afghaanse Culturele Vereniging Haarlem.

Het programma van14 december ziet er veelbelovend uit.

De bezoekers worden verwelkomd door Azim, een 14 jarige Afghaanse jongen, die onlangs tot èèn van de negen beste jonge gitaristen in Nederland werd uitgeroepen.

De geschiedenis van Afghanistan wordt belicht door prof. Aziz.

Nafiss Nia vertelt over een reis naar Afghanistan. Afghaanse gedichten worden voorgedragen door Humaj en Mogbel.

De Afghaanse kunstenaar Shafiq Soroush houdt een presentatie over kunst en laat zijn kunstobjecten zien.

Traditionele Afghaanse kleding wordt tentoongesteld.

De heer en mevrouw Nangrahary koken een heerlijke verfijnde Afghaanse maaltijd voor u.

Daarna is er swingende Afghaanse muziek van Walid, Daniël & Justin.

De reis naar Afghanistan is de tweede editie dit jaar van deze co- productie van het MCH en stichting Vluchtelingenwerk Haarlem e.o. Eerder werden Sudan, Irak, Iran en Ghana bezocht. In de serie worden zoveel mogelijk culturele aspecten van een land, cultuur en samenleving getoond. Muziek, poëzie, beeldende kunst, film en natuurlijk eten. Er wordt waar mogelijk samengewerkt met een organisatie of met individuen uit betreffend land of gebied. De opzet is uniek omdat het nu eens geen feest voor de eigen achterban van een migrantenorganisatie is, of dat een keurig wit publiek zich vergaapt aan de culturele rijkdom van een land. Deze wereldreizen zijn een samenkomst van groepen van diverse afkomst en zowel creatief als qua belangstelling zeer succesvol.