Laden Evenementen
Event | zondag 12 dec 16:00 - 20:00

Culturele Wereldreis naar Aruba, Bonaire en Curacao

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

Regelmatig organiseren MCH en Vluchtelingenwerk Noord-Holland een “culturele wereldreis”. Deze keer gaat de reis naar de Antillen. Samen met Haarlemse Antillianen wordt een programma vol muziek, film, theater, poëzie, beeldende kunst en eten gebracht.

Na de succesvolle ‘culturele wereldreis’ naar Koerdistan, in november, varen we zondag 12 december naar de Antillen. Om precies te zijn naar Aruba, Bonaire en Curacao. Samen met de Haarlemse organisaties Grupo Divi Divi 50+ en AMBECS en uitgeverij In de Knipscheer wordt een programma vol muziek, film, theater, poëzie, beeldende kunst en natuurlijk lekker eten gebracht.

Ronnie Martina, oud hoofd- pr van het Antillenhuis, houdt een korte lezing over de maatschappelijke en politieke situatie op de ABC-eilanden. Voorts worden beelden getoond van de schade die de tropische storm Tomas in november met name op Curaçao aanrichtte. Er is een performance van stand- upper Collin Schorea die zowel in het Nederlands als in het Papiumento optreedt. De áangetrouwde Antilliaan’ Scott Rollins vertelt over zijn platenlabel Otrabanda waarmee hij Antilliaanse muziek uitgeeft. Met een quiz wordt de kennis getest van zowel Nederlanders als Antillianen van elkaars cultuur. Uitgever Franc Knipscheer vertelt over de diverse Antilliaanse schrijvers in zijn fonds en Walter Palm leest gedichten. Uiteraard kan er heerlijk Antilliaans worden gegeten. De avond wordt afgesloten met een swingende Antilliaanse disco verzorgd door DJ Scott, die zijn gehele verzameling Antilliaanse muziek meeneemnt. Van oud tot de laatste rages.

Tevens opening expo Rudy Martina, Runny Margarita, Naiky Cijntje.