Laden Evenementen
Event | zondag 20 mei 17:00 - 20:00

Culturele Wereldreis naar Sudan

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl


Vluchtelingenwerk Haarlem e.o., het Mondiaal Centrum Haarlem en de Sudanese gemeenschap in Haarlem organiseren een

CULTURELE WERELDREIS NAAR SUDAN

een zinnenprikkelende reis met muziek, beeldende kunst, film, informatie en eten.

 

Vluchtelingenwerk Haarlem en het Mondiaal Centrum organiseren samen met Haarlemse Sudanesen een programma waarin alle facetten van de Sudanese cultuur aan bod komen: folklore en hedendaagse kunst, muziek en film, informatie en eten.

Mohammed Abdul Hamed Abdul Rahman een vooraanstaande uit Sudan afkomstige journalist geeft een uiteenzetting over de geschiedenis en de huidige politieke situatie in Sudan. Hij is momenteel werkzaam bij Radio I en heeft ook bij de BBC gewerkt. De voertaal tijdens dit gesprek is Engels.

De Sudanse kunstenaar Adil Elsanousi exposeert in de grote zaal enkele schilderijen. In de werken van deze kunstenaar zijn decoratieve elementen van Afrikaanse volkskunst, vermengd met symbolen die uit zijn eigen omgeving komen, maar ook uit de westerse kunst. Deze schilderijen zijn opgebouwd uit vele lagen, zoals ook in de oude sagen onder elke laag een nieuwe diepere laag verscholen ligt.

Twee korte films geven een impressie van Sudan, het landschap, de cultuur en de mensen.

Er is een expositie van authentieke Sudanese gebruiksvoorwerpen, muziekinstrumenten en kleding. Sudanese koffie, sterke koffie met koriander en gember, wordt op traditionele wijze klaargemaakt en geserveerd. Tijdens de avond kunt u uw handen laten beschilderen op Sudanese wijze met henna. Ook kunt u uw haren laten vlechten.

Firka al Sudan, een Sudanese groep muzikanten, treedt op. De groep bestaat uit een zanger/luitspeler, toetsenman, gitarist, basgitarist en percussionist.

Om 18.00 uur wordt er origineel Sudanes maaltijd geserveerd, gekookt door Sudanese vrouwen uit Haarlem (kosten 5 euro). Voor de maaltijd dient u zich vooraf wel op te geven: telefoon 023 – 5423540 of via info@mondiaalcentrumhaarlem.nl

De Wereldreis naar Sudan is op zondag 20 mei, van 17 – 20 uur in het Mondiaal Centrum aan de Lange Herenvest 122, Haarlem. Het beloofd een bizondere, alle zintuigen prikkelende reis te worden. Het wordt georganiseerd door Vluchtelingenwerk Haarlem en Omstreken en het Mondiaal Centrum Haarlem in samenwerking met Tariq Basha en vertegenwoordigers van Haarlemse Sudanesen.