Laden Evenementen
Event | zondag 25 nov 16:00 - 20:00

Culturele wereldreis naar West-China, waar de Uyghuren wonen

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

Culturele wereldreis naar West-China, waar de Uyghuren wonen. Het zal een spannende reis worden met dans, film, poëzie, historische achtergronden, eten, een spetterend optreden van Meshrep en nog veel meer.

Pletterij, debat- en cultuurcentrum Haarlem en Stichting VluchtelingenWerk Noordwestholland, organiseren i.s.m. de Uyghurse Vereniging Nederland deze bijeenkomst.

Het optreden van Meshrep Ensemble Kamil Abbas brengt ballades, volksliederen en klassieke muziek uit Uyghur (Oost-Turkestan) in het westen van China. De Uyghuren hebben een oude en bijzonder rijke cultuur. De muziek is een subtiele mengvorm van westerse, Arabische en Aziatische ingrediënten. De (soms eeuwenoude) liederen hebben betrekking op liefde, levenswijsheden en traditionele feestdagen.

Spaghetti komt oorspronkelijk uit het land van de Uyghuren. Zie hoe je spaghetti kunt maken zonder machine! Verder, gedichten voorgedragen door Abdisalan Gheni, schilderijen van Hesenjan en de presentatie is in handen van Nahile Behtirar.