Laden Evenementen
Debat | dinsdag 31 okt 20:00 - 22:00

Debat – de politiek van de losse stoeptegel

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
31-1017 Debat Politiek van de stoeptegelsitie Gemeenteraad en Raadsleden
3,00
Onbeperkt
31-1017 Debat Politiek van de stoeptegel, HaarlemPas
1,50
Onbeperkt
31-1017 Debat Politiek van de stoeptegel, jonger dan 25 jaar
1,50
Onbeperkt

In maart 2018 zal weer een aanzienlijk aantal nieuwe raadsleden aantreden in de gemeenteraden. Wat zijn de drijfveren van deze mensen, waarom hebben ze zich verkiesbaar gesteld en wat zijn hun verwachtingen. De invoering van het dualisme in 2002 heeft de zeggenschap van de raad veranderd: Het bestuur/het college van B en W is er om te besturen, en de volksvertegenwoordigers dienen het bestuur te controleren. Zijn de raadsleden zich daarvan voldoende bewust en welke mogelijkheden liggen er, ondanks of dankzij het dualisme, voor de gemeenteraad om zaken te agenderen. Individuele raadsleden zijn gebonden aan hun politieke partij, hun fractie en eventueel aan de coalitie: hoe groot is dan nog de eigen inbreng?

Het debat wordt geleid door Enno Neef, oud bestuurder en toezichthouder. Hij ondervraagt Betty van Viegen, oud burgemeester van Brielle en oud-wethouder van Haarlem, Marielys Roos, raadslid voor Hart voor Bloemendaal en Ingeborg Hoogveld van Leefbaar Rotterdam.