Laden Evenementen
Debat | dinsdag 13 feb 20:00 - 22:00

Debat – Van achterdeur naar gemeentewiet?

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

Het cannabisbeleid is onder gemeenten een actueel thema. De opvattingen over de problematiek en de gewenste oplossingsrichtingen lopen uiteen. Een aantal gemeenten heeft een manifest ondertekend waarin wordt opgeroepen tot fundamentele veranderingen van het cannabisbeleid en voor het reguleren van de achterdeur, andere gemeenten voelen daar niet (veel) voor. Eind 2015 verscheen het VNG-rapport ‘Het failliet van het gedogen’, waarin zowel de problemen van het gedoogbeleid worden geschetst als de mogelijke oplossingen voor deze problemen. Mede naar aanleiding van dat rapport staat het nieuwe kabinet toe dat in een aantal gemeenten bij wijze van proef legale wiet zal worden verspreid om te kijken of daardoor de criminaliteit afneemt en de wiet minder schadelijke stoffen zal bevatten. Het cannabisbeleid lijkt daarmee aan de vooravond van ingrijpende veranderingen te staan. Hoe staan de betrokken partijen tegenover die veranderingen?

Onder leiding van oud-burgemeester en co-auteur van het VNG-rapport Bernt Schneiders gaan op dinsdagavond 13 februari vertegenwoordigers van Brijder verslavingszorg, de Haarlemse coffeeshophouders en de cannabisgebruikers met elkaar en met cannabisonderzoeker Nicole Maalsté  in debat over de toekomst van het cannabisbeleid.

Nicole Maalstré

Nicole Maalsté

| website

Nicole Maalsté vormt samen met Michiel Panhuysen Acces Interdit. Zij hebben bij uitgeverij Nieuw Amsterdam het boek De Wietindustrie gepubliceerd. Nicole Maalsté is een van de initiatiefnemers van Cannabis Connect, een koepel voor ondernemers in de cannabisbranche die initiatieven bundelt voor een realistisch en uitvoerbaar cannabisbeleid.

bernt schneiders

Bernt Schneiders, debatleider