Laden Evenementen
Debat | dinsdag 17 okt 20:00 - 22:00

Debatcafé

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
17-10-17 Debatcafé
3,00
Onbeperkt
17-10-17 Debatcafé, HaarlemPas
1,50
Onbeperkt
17-10-17 Debatcafé, jonger dan 25 jaar
1,50
Onbeperkt

In het maandelijkse debatcafé in de Pletterij op dinsdag 17 oktober aanstaande komen verschillende actuele Haarlemse onderwerpen aan de orde.

Verkeersmaatregelen leiden in Haarlem opvallend vaak tot commotie. Er wordt actie gevoerd rond de Engelandlaan in Schalkwijk. Het Actiecomité “Engelandlaan geen racebaan” verzet zich tegen de plannen van de gemeente om de maximumsnelheid op deze belangrijke doorgangsweg in Europawijk bij 50 km per uur te leggen. De wijkraad Europawijk steunt de plannen van de gemeente. De partijen gaan in de Pletterij voor het eerst live met elkaar in debat.

De verkeerssituatie Kenaupark is zelfs voorgelegd aan de rechter. Die oordeelde hard over de onveilige situatie voor fietsers en stelde de Fietsersbond in het gelijk: de gemeente moet opnieuw met de Fietsersbond om tafel om tot een veiliger situatie voor fietsers te komen. Er is een nadere toelichting in Debatcafé.

De PvdA is intern bezig zich te heroriënteren Een aantal afdelingsbesturen van de PvdA, onder wie ook de afdeling Haarlem ziet in het herstel van de ledendemocratie een mogelijkheid om de partij nieuw leven in te blazen. Ze hebben daarvoor het manifest ‘Het Rode Nest’ opgesteld. Adri Kemps, bestuurslid van de PvdA Haarlem licht dit manifest toe.

In de vaste rubriek De Onderkant waarin maandelijks wordt aandacht besteed aan de Haarlemmers die het minder goed gaat, deze keer een interview met Ton de Vries en Martien Luyck van het ISP, de belangenvereniging voor mensen uit de psychiatrie.

Ook deze maand is er weer “Brief van de Maand” waarin we een briefschrijver in het Haarlems Dagblad uitnodigen zijn of haar verhaal te komen vertellen. Een nieuwe rubriek is de Column van Marius Jaspers. Op zijn blog Raarlems Dagklad, waarin hij het over Haarlems Dagblad heeft als zijn grote broer, ventileert Jaspers zijn eigenzinnige kijk op ontwikkelingen in Haarlem en regio. Soms scherp als een scheermes, soms ongekend empathisch, maar altijd geestig. Komt dat luisteren!

De leiding van het Debatcafé is in handen van Annemieke Windt en Erwino Ouwerkerk.
Het Debatcafé wordt live gestreamd via Youtube en de website van de Pletterij.