Laden Evenementen
Debat | woensdag 19 apr 20:00 - 22:00

Debatcafé: De stad en de politiek: Wat te vinden van het aangekondigde parkeerreferendum?

Tickets

Wie zijn aanwezig

2 personen hebben zich aangemeld voor Debatcafé: De stad en de politiek: Wat te vinden van het aangekondigde parkeerreferendum?

  • Henk Sloos
  • Els Slagter
Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
19-04-17 Debatcafé
3,00
Onbeperkt
19-04-17 Debatcafé, jonger dan 25 jaar
1,50
Onbeperkt

Het Haarlemse parkeerbeleid houdt al een tijd de gemoederen in onze gemeente bezig. De gemeenteraad heeft – na een lange procedure met inspraak en aanpassing van het plan – een nieuw parkeerbeleid vastgesteld.

Tegenstanders haalden 12.000 handtekeningen op voor een referendum, een initiatief dat door de VVD wordt gesteund. De wijkraden in het centrum (Wijkraad Binnenstad, wijkraad Heiliglanden De Kamp en Wijkraad Vijfhoek, Raaks & Doelen) maken bezwaar tegen het referendum en de gemeenteraad neemt op 18 april de beslissing.

In het Debatcafé op woensdag 19 april in de Pletterij wordt gedebatteerd over dit referendum.

Afhankelijk van de uitslag van de raadsvergadering is de vraag:

* Het referendum gaat door: Wat betekent het voor de stad, nu het nieuwe parkeerbeleid ‘in de wacht wordt gezet’?

* Het referendum gaat niet door: Wat betekent het voor de stad, als de raad niet tegemoet komt aan het verzet tegen de parkeerplannen?

Ton van de Voort, indiener van het referendumverzoek en Hugo van der Wees van wijkraad Binnenstad worden hierover door Erwino Ouwerkerk aan de tand gevoeld. In de zaal betrokken burgers, politici en deskundigen, die zich kunnen laten horen.

Voor de pauze is er zoals gebruikelijk bij het debatcafé aandacht voor andere actuele onderwerpen. Dat is op 19 april de introductie van de huidige stadsdichter Wilhelmien Spook.

Steenbreek023 is de lokale uitwerking van de landelijke campagne Operatie Steenbreek. Het doel van de campagne is om – onder het motto “Tegels eruit, planten erin!” – zoveel mogelijk tuineigenaren te stimuleren om hun versteende tuinen te vergroenen. Een groene, onttegelde tuin draagt namelijk niet alleen bij aan de kwaliteit van de leefomgeving, maar ook aan het terugdringen van wateroverlast, het verminderen van hittestress en het vergroten van de biodiversiteit in de stad. Projectcoördinator Tim van der Steen (NME Haarlem) komt langs in het Debatcafé om erover te vertellen.

Madelon van Kooten en Mark Doorn vertellen over hun plannen Duizend1, uitzendbureau voor vluchtelingen, op te starten. Ze willen vluchtelingen aan het werk helpen, begeleiden daarbij zowel de vluchteling als de werkgever.

Tenslotte aandacht voor de drie zelfbenoemde ‘straatjongens’ die de wijkraad Slachthuisbuurt nieuw leven willen inblazen.