Laden Evenementen
Debat | woensdag 20 apr 20:00 - 22:00

Debatcafé – Jeugdzorg Haarlem

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

Het debat is opgenomen en te zien op ons youtubekanaal.

In het Debatcafé van de Pletterij op woensdagavond 20 april wordt de Jeugdzorg in Haarlem onder de loep genomen. Het is nu een jaar geleden dat de gemeenten verantwoordelijk werden voor de Jeugdzorg. Heeft dit geleid tot ‘ goedkoper en beter’, zoals de minister ons voorhield? Of werd het de chaos waarvoor plaatselijke politici en hulpverleners ons waarschuwden?

Tijdens het Debatcafé van woensdag 20 april bespreken we de resultaten van 1 jaar jeugdhulpverlening onder verantwoordelijkheid van de gemeente Haarlem. Op 1 januari 2015 ging de verantwoordelijkheid voor de jeugdhulpverlening van de provincie naar de gemeente. Wethouder Merijn Snoek werd op die ochtend zwetend wakker in het besef dat hij het nu moest doen. Hoe staat het er 1 jaar later voor? We gaan in gesprek met wethouder Merijn Snoek, Marjan Adema, regiomanager van de jeugd- en gezinsbeschermers, Lucas Rurup, directeur samenwerkingsverband primair onderwijs, Hendrik Beelen, directeur Kenter jeugdhulp en Nora Barnhoorn en Jeannet Buurman, manager kwaliteit en innovatie van het CJG.

Speciale aandacht is er voor de sociale wijkteams. Haarlem is trots op deze vernieuwing. Hoe werken de wijkteams, wat komen ze tegen…

Debat o.l.v. Erwino Ouwerkerk en Annemieke Windt.