Laden Evenementen
Debat | woensdag 10 feb 20:00 - 22:00

Debatcafé: Profiel nieuwe burgemeester

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

Debat is te zien op ons youtubekanaal.

De gemeenteraad van Haarlem vergadert 17 februari over de profielschets voor de nieuwe burgemeester van Haarlem. De Pletterij organiseert op 10 februari om 20.00 uur het enige openbare gesprek over wat de stad van de burgemeester verwacht!!

Wat wil de stad: een burgemeester met of zonder een blad voor de mond, een burgemeester die zich bijvoorbeeld ook richt op de economische belangen van de gemeente, of misschien na twee mannelijke burgemeesters wel weer een vrouw.

Stadsgesprekken lanceert de website denieuwebernt.nl, kijk hier wat de keus van de Haarlemmers is voor een nieuwe burgemeester is.

In aanvulling op de individuele internet enquête van de gemeenteraad wil de Pletterij in een openbaar debat met vertegenwoordigers van verschillende geledingen uit de Haarlemse samenleving: bedrijfsleven, Haarlem promotie, maatschappelijke organisaties enzovoort een beeld vormen van de “ideale” burgemeester. Het resultaat kan als extra input dienen voor de gemeenteraad, die op 17 februari 2016 over de profielschets vergadert.

Aan het debat, dat onder leiding staat van Erwino Ouwerkerk en Annemieke Windt, wordt onder andere deelgenomen door: Faridah Azimullah, voorzitter afdeling Haarlem MKB, Rene Kint, Haarlem Centraal, Bruno Giebels, Industriekring Waarderpolder, Martien Luyckx, ISP– belangenorganisatie (ex)patiënten geestelijke gezondheidszorg, Mustafa Ocal, Dock (oud coördinator Haarlems Migrantenplatform), Koos Pelsser, Platform Minima Organisaties en Esther Brasser, City Marketing Haarlem. Vanuit deze verschillende invalshoeken zal de rol van de burgemeester bekeken worden.

Voordat het debat start zal Linze Schaap, politicoloog verbonden aan de Universiteit van Tilburg een inleiding geven over rol en positie van een burgemeester.