Laden Evenementen
Docu | donderdag 01 mrt 20:30 - 22:30

Docu Lab: Boeren met Toekomst

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

De landbouw in Nederland staat aan de vooravond van een grote verandering. In deze documentaire laten drie Nederlandse boeren zien hoe zij te werk gaan en waarom zij hebben gekozen voor een duurzame bedrijfsvoering. Want wie wil er nu niet eerlijk en gezond eten? De Boeren met Toekomst maken nu het verschil en zijn de voorlopers in het nieuwe circulaire systeem.

Maar dat gaat niet helemaal soepel. De overheid heeft gestuurd naar grotere bedrijven – alsmaar meer, meer, meer – en de boerenbedrijven zijn steeds groter geworden. Nu wil men terugschakelen, maar hoe doe je dat? En wat gebeurt er als je in de traditionele landbouw het anders doet dan de rest?

Boeren met Toekomst is een documentaire van de Haarlemse documentairemaker Yara Hannema van Yara InMedia in opdracht van Milieudefensie.

*** PROGRAMMA***

– Inloop vanaf 20:00 uur
– 20:30 uur: start. De presentatie is in handen van Thijs Launspach.   Direct na het welkomstwoord start de film (40 minuten).
– 21:15 uur: een nagesprek met maker Yara Hannema en één van de hoofdpersonen uit de documentaire: biodynamische boer John Arink uit Lievelde (Achterhoek).
– 21:45 uur: borrel en napraten.

De toegang is gratis.
Wel is het fijn als je via reserveren op deze pagina laat weten of je komt of niet (en dan ook écht ;-)).
Tijdens de avond zal er een donatiebox staan waarin je een vrijwillige bijdrage voor de avond kunt deponeren.

DocuLab

DocuLab, het Haarlemse podium voor talentvolle documentairemakers. Met verrassende documentaires, actuele thema's en verdiepende nagesprekken.