Laden Evenementen
Docu | vrijdag 29 sep 20:00 - 21:30

Docu Lab – makersborrel

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
29-09-17 Makersborrel
0,00
Onbeperkt

De documentaire gemeenschap van Haarlem organiseert op vrijdag 29 september om 20:00 bij haar thuisbasis de Pletterij (Lange Herenvest 122) haar derde doculab makersborrel. 

Wat is Doculab?

Docu lab is een community van jonge documentairemakers, die een binding hebben met de stad Haarlem. De Pletterij biedt deze groep een platform om op de eerste donderdag van de maand een documentaire te vertonen in de Pletterij. De groep bepaalt met elkaar het thema van de avond en op welke manier dat vorm krijgt. Zo kan het zijn dat er een lange documentaire wordt vertoond met gesprekken achteraf, maar het het ook gaan om drie korte films van verschillende makers. Om de documentaire heen wordt een randprogramma samengesteld, dat relatie heeft met het thema van de film. Het format van de docu lab-avonden ligt dus niet vast.

Omdat samenwerken en elkaar inspireren in het maak-proces heel belangrijk kan zijn, is Doculab er ook om met elkaar in gesprek te gaan. Niet alleen docu-makers onderling, maar ook onderzoekers/activisten met een filmplan, componisten met een mooi stuk op de plank, schrijvers/journalisten, of juist een editor die zich/haarzelf in iets nieuws wil vastbijten, etc.

De netwerkborrel is enerzijds bedoeld om meer mensen bekend te maken met Doculab, en de kans te geven zich erbij aan te sluiten. Anderzijds dus om nieuwe samenwerkingen mogelijk te maken tussen mensen die elkaar misschien in eerste instantie niet zouden uitkiezen als sparring-partner of partner in crime bij het maken van een nieuwe docu / filmproject.

Dus: heb je nog een plan of concept voor een docu in de kast liggen, neem je idee dan mee, wie weet vindt je een aantal goeie lui die mee willen werken aan jouw project. Of ben je gewoon geïnteresseerd in wat jonge filmmakers in Haarlem uitspoken, kom gezellig langs! Neem vrienden / collega’s mee, mensen die geïnteresseerd zijn in het maken van documentaire / korte film, of die zelf onwijze ideeën hebben voor een nieuwe film.

Graag tot dan!