Laden Evenementen
Docu | donderdag 09 nov 20:00 - 22:00

Docu Lab – Volcanic Heaven – Michael Lasoff

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
09-11-17 Docu Lab - Volcanic Heaven - Michael Lasoff
vrijwillige bijdrage
0,00
Onbeperkt

Waar Docu Lab in de Pletterij normaal gesproken een documentaire vertoont, zal op donderdag 9 november een heuse fictiefilm vertonen. Deze Engelstalige film is met een laag budget gemaakt, en bijna volledig opgenomen in Haarlem. De regisseur en producent van deze film is de Amerikaan Michael Lasoff.Docu Lab vertoont deze keer een fictiefilm om het maakproces ervan te belichten. De gastheer van de avond, filmmaker Roel Baesjou, zal Lasoff dan ook scherpe vragen gaan stellen over het maken van een speelfilm: Hoe voer je je concept uit? Hoe kom je aan budget? Hoe vind je een professionele crew met weinig budget? De hoofdrolspeelster Sandy Topzand zal ook aanwezig zijn deze avond, en zal meedoen aan het nagesprek. Tevens zijn vragen vanuit het publiek welkom, die gesteld kunnen worden aan zowel de regisseur als de actrice, maar ook aan acteur Michael Manicardi en cameraman Joshua van ’t Hoff. De avond is bedoeld om publiek en de makers met elkaar te verbinden en met elkaar in gesprek te brengen. Vooraf kun je een maaltijd nuttigen in de Wereldkeuken, een restaurant dat nu iedere donderdag samenwerkt met de Pletterij.

Over “Volcanic Heaven”

Wanneer Nicole Savage, een ongebalanceerde kunstenaar, uit haar eigen show wordt gegooid, organiseert ze fanatieke projecten om de reputatie van haar dealer zwart te maken. Oplettend, worden haar plannen plotseling onderbroken door de terugkeer van haar vroegere echtgenoot. Deze daagt Nicole uit om geheimen te bespreken over haar nieuwe geliefde, die totale waanzin zou kunnen ontketenen.

Over Michael Lasoff

Na jarenlang professioneel schilder te zijn geweest, wendde de in Amerika gevestigde Michael Lasoff zich in 2011 tot het filmmaken. De scenario’s en de meeste partituren zijn zijn eigen creaties. Zijn afgelopen twee speelfilms werden vertoond, genomineerd en/of uitgereikt op verschillende internationale filmfestivals, bioscopen, symposia of juryvoorstellingen. Lasoff’s derde langspeelfilm “Volcanic Heaven”, die hij zowel als een ‘komisch drama’ als een ‘dramatische komedie’ beschouwt, zal zijn Haarlemse première krijgen gaan in de Pletterij.

Om 19.30 uur opent de Pletterij haar deuren en om 20.00 uur start het programma met een welkom door gastheer Roel Baesjou. De avond zal tot uiterlijk 22.00 uur duren.

Docu Lab is een community van jonge documentairemakers, die een binding hebben met de stad Haarlem. De Pletterij biedt deze groep een platform om op de eerste donderdag van de maand een documentaire vertonen in de Pletterij. De groep bepaalt met elkaar het thema van de avond en op welke manier dat vorm krijgt. Zo kan het zijn dat er een lange documentaire wordt vertoond met gesprekken achteraf, maar het het ook gaan om drie korte films van verschillende makers. Om de documentaire heen wordt een randprogramma samengesteld, dat relatie heeft met het thema van de film. Het format van de docu lab-avonden ligt dus niet vast.

 De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom. Reserveren is gewenst.
docu lab logo