Laden Evenementen
Docu | donderdag 11 mei 20:00 - 22:00

Doculab – Dan Geesin – The Bonfire Monologues

Tickets

Wie zijn aanwezig

8 personen hebben zich aangemeld voor Doculab – Dan Geesin – The Bonfire Monologues

  • Mirjam van Veelen
  • hans bossmann
  • Michèle Baudet
  • Paul van Ingen
  • Wendy Oakes
  • Joris Rosenhart
  • Michael Baatje
  • Simone de Groot
Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
11-05-17 Dan Geesin The Bonfire Monologues
5,00
Onbeperkt
11-05-17 Dan Geesin The Bonfire Monologues, Vrienden Pletterij
4,00
Onbeperkt
11-05-17 Dan Geesin The Bonfire Monologues, tot 25 jaar
3,00
Onbeperkt
Donderdag 11 mei vertoont Dan Geesin zijn film-reeks The Bonfire Monologues” in het kader van Doculab. De voorstelling bestaat uit de vertoning van de gelijknamige documentaire (bestaande uit 5 korte delen), gevolgd door een kort optreden van de filmmaker op zijn draagbaar harmonium, waarbij hij muziek uit de film vertolkt. Na afloop vindt er een nagesprek plaats, waarbij het publiek vragen kan stellen aan Geesin.
“The Bonfire Monologues” is een reeks korte, droogkomische documentaires waarin tweevoudig Gouden Kalf-winnaar Geesin onderzoekt wat zijn positie is als kunstenaar in de huidige maatschappij. Hij gaat om die reden op zoek naar publiek op ongebruikelijke plekken. Zo probeert hij een bijdrage te leveren aan de actuele discussie over asielzoekers door een van zijn harmoniums te schenken aan het asielzoekerscentrum in Ter Apel. Hij verrast bezoekers van IKEA en medewerkers van het Google-kantoor in Amsterdam met kritische liedjes die hij over deze multinationals heeft geschreven. Dat levert komische maar soms ook pijnlijke confrontaties op, zeker wanneer Geesin niet met open armen wordt ontvangen.
Het filmproject van Dan Geesin heeft vorig jaar al enige aandacht gekregen in een van de vlogs van Arjen Lubach. Lubach speelt ook een korte gastrol in de film. Het Dagblad van het Noorden besteedde uitgebreid aandacht aan de episode waarin de kunstenaar een beeldhouwwerk komt schenken aan de controversiële motorclub Black Sheep. 
Geesin is naast filmmaker en muzikant, ook beeldend kunstenaar. Meer van zijn werk is te vinden op zijn website: https://dangeesin.com/ en op One Day Film” : https://vimeo.com/onedayfilms
De film en de performance (excl. nagesprek) zullen bij elkaar iets minder dan 1,5 uur duren. Er is tussendoor een pauze. De hele avond wordt geleid door gastheer Thijs Launspach. 
Omdat dit een speciale Doculab-vertoning is wordt er deze avond een entrée-prijs gevraagd.
Doculab is een community van documentaire- en korte filmmakers die een binding hebben met de stad Haarlem. De Pletterij biedt Doculab een platform om elke eerste donderdag van de maand een documentaire vertonen in de Pletterij. De groep bepaalt met elkaar het thema van de avond en op welke manier dat vorm krijgt. Soms wordt een lange documentaire vertoond, soms een paar korte docu’s van verschillende makers. Er is vaak een randprogramma, passend bij het thema van de film(s).
Iedere keer is er een uitgebreide Q&A waarbij het publiek de mogelijkheid krijgt vragen te stellen en voor een deel de richting van het nagesprek bepaalt. De avonden van Doculab gaan namelijk om interactie, inspiratie delen, maar ook om feedback uitwisselen en het vergroten van het netwerk van makers (van verschillende disciplines). 
Naast deze maandelijkse vertoning van een documentaire-/korte filmmaker, organiseert Doculab masterclasses, netwerkborrels, speciale vertoningen, en film-maak-events.