Laden Evenementen
Docu | donderdag 10 mrt 20:00 - 22:00

Doculab: Generatie Nooitgenoeg – Emma Westermann

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

Dit seizoen introduceert de Pletterij Doculab, het Haarlemse podium voor talentvolle documentairemakers.
Met verrassende documentaires, actuele thema’s en verdiepende nagesprekken.

In de serie Doculab op 10 maart in de Pletterij de documentaire Generatie Nooitgenoeg uit 2011 van de Haarlemse Emma Westermann. Als jonge volwassenen zijn wij druk bezig met het vormgeven van ons leven en onze toekomst. We moeten daarbij veel keuzes maken op het gebied van studie, werk en relaties. Je bent daarbij vooral op jezelf aangewezen: we voelen ons immers allemaal verantwoordelijk voor ons eigen geluk. Maar hoe weet je of je de juiste keuzes maakt? En haal je wel het maximale uit de mogelijkheden die je hebt?

Keuzestress. Een burn-out vóór je dertigste. Prestatiedruk en de drang naar perfectie. De grote onrust die door veel (jonge) mensen wordt gevoeld, vormt het startpunt van de documentaire ‘Generatie Nooitgenoeg’. Regisseur Emma Westermann (o.a. ‘U Kunt Nog Stemmen’) ontleedt met haar film de manieren waarop wij ons staande proberen te houden in deze prestatiemaatschappij en ze gaat op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe blijf je trouw aan jezelf in je zoektocht naar geluk?

Emma Westermann is een Haarlemse documentairemaker, (scenario-)schrijver, researcher en dramaturg. Sinds haar debuut in 2008 met ‘Jan Mesdag zingt Brel’ maakt zij zowel eigen documentaires als films en scenario’s in opdracht. In 2014 werd haar 3Doc ‘U Kunt Nog Stemmen’ (NTR) uitgezonden, een intiem portret van de eerste Idols-finalisten. In Emma’s documentaires vormen de openheid en kwetsbaarheid van haar hoofdpersonen haar handelsmerk. Momenteel werkt zij aan een nieuwe documentaire (www.emmawestermann.nl)

Deze avond wordt mogelijk gemaakt door de Dr. Anna Terruwestichting.