Laden Evenementen
Docu | donderdag 06 okt 20:00 - 22:00

Doculab: “Home Made Nations” – Loulou Sjerps en “Ed’s Smulpaleis” – Ard van der Veldt en Denise Rosenboom

Tickets

Wie zijn aanwezig

5 personen hebben zich aangemeld voor Doculab: “Home Made Nations” – Loulou Sjerps en “Ed’s Smulpaleis” – Ard van der Veldt en Denise Rosenboom

  • Rob Brakel
  • Ruben Span
  • A Duivestein
Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
06-10-16 Doculab
0,00
Onbeperkt

Eigen Werelden: Micronations en Supermarkt op wielen

Donderdag 6 oktober worden de documentaires “Home Made Nations” van Loulou Sjerps en “Ed’s Smulpaleis” van Ard van der Veldt en Denise Rosenboom vertoond in de serie Doculab. Beide documentaires hebben zeer uiteenlopende onderwerpen, maar zijn op een onverwachte manier toch aan elkaar verbonden. Unieke mensen, unieke werelden.

“Home-Made Nations” van Loulou Sjerps is een film over micronations, oftewel: zelf-uitgeroepen landen.  Een interessant verschijnsel, maar tegelijk een onweerstaanbare wereld welke onvermijdelijk een glimlach op je gezicht doet verschijnen!

loulou_sjerps_3 Loulou Sjerps

Leveren deze charmante zelfuitgeroepen staatjes een serieus commentaar op maatschappelijke structuren, of is het slechts theater? Via portretten van de Užupis Republic, The Royal Republic Ladonia, en Kingdom of Hay wordt inzicht verschaft in de humoristisch en de serieuze kanten van dit fenomeen.

hmn-logo

De tweede  documentaire is  van Doculab-lid Ard van der Veldt en Denise Rosenboom gaat over Ed die al 40 jaar, 6 dagen per week, met zijn “supermarkt op wielen” door Amsterdam-Noord rijdt. Een dorps tafereel in het Amsterdam van de 21e eeuw. Hoewel Noord verandert – door grote renovatieplannen verhuizen veel vaste klanten – blijft Ed positief en laat hij de mooie kanten van Amsterdam-Noord zien.

Behalve dat met beide makers zal een Q&A plaats vindt, na van het zien van hun films, zullen we ook meer inhoudelijk een link leggen tussen beide ‘werelden’.

smulpaleismakers Ardt van der Veld en Denise Rosenboom

De Doculab aflevering hierna zal op 3 november plaatsvinden, en gaat over ‘zorg’.

Toegang: vrijwillige bijdrage.