Laden Evenementen
Docu | zondag 11 dec 20:00 - 22:30

Doculab: In Procedure – Jiska Rickels

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
11-12-16 Doculab: In Procedure
tickets uitsluitend via info@ceruttifilm.nl
0,00
0 beschikbaar
Uitverkocht

De documentaire In Procedure vertelt het verhaal van Hassan, een vader die naar Nederland is gevlucht om zijn gezin te redden. Zijn 15-jarige dochter is ernstig ziek en hij heeft haar moeten achterlaten in Syrië. Het lange wachten tijdens de asielprocedure maakt hem echter zo wanhopig dat hij gaat twijfelen aan de juistheid van zijn beslissing.

111216doculabprocedure filmfragment, de dochter

Jiska Rickels (4 Elements, El sonido del Bandoneon) maakte voor De Correspondent reeds eerder een 10 minuten portret van Hassan (klik op link).

jiska de regisseur Jiska Rickels

Het thema van de film is gezinshereniging en de documentaire verbreedt het draagvlak voor de komst van vele gezinnen die zich momenteel bij hun vader en broer willen voegen. Je gaat Hassan en zijn gezin zién. Geen nummer, geen anonieme vluchteling, maar een vader die het liefst met zijn gezin wil zijn. Dit verlangen naar verbinding raakt een universele behoefte.

111216hassan filmfragment, Hassan, de vader

Er worden veel films over vluchtelingen gemaakt momenteel. Ze gaan vaak over de eerste fase van noodopvang die een jaar geleden aan de hand was. Deze documentaire gaat over de fase erna, de gezinsherenigingen die nu plaatsvinden. Elke dag staan op Schiphol gezinnen die zich voegen bij de vaders en broers die vorig jaar vooruit zijn gevlucht en waar men zo bang voor was.

Meer informatie>>>

Besloten première voor crew en pers op zaterdag 10 December in de Filmschuur en voor Haarlemse taalmaatjes en statushouders op 11 december 20:00 uur in De Pletterij in Haarlem.

Na de vertoning is er gelegenheid om maatje te worden van een statushouder die net in de buurt is komen wonen. Dit match-event wordt mede mogelijk gemaakt door Vluchtelingenwerk Nederland, The Refugee Talent Hub en de Soroptimisten.

Toegang is gratis, wel een vrijwillige bijdrage. De zaal gaat om 19.30 uur open, de film begint om 20.00 uur.

Aanmelden uitsluitend via info@ceruttifilm.nl