Laden Evenementen
Docu | donderdag 01 dec 20:00 - 22:00

Doculab: Joris Rosenhart, Roel Baesjou en Sophie van Os – zo wit als roet

Tickets

Wie zijn aanwezig

2 personen hebben zich aangemeld voor Doculab: Joris Rosenhart, Roel Baesjou en Sophie van Os – zo wit als roet

  • Lotte Diender
Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
01-12-16 Doculab
0,00
Onbeperkt

Voor de Doculab aflevering van 1 december maken Doculab’ers Joris Rosenhart, Roel Baesjou en Sophie van Os een ‘guerrilla’ documentaire – zo wit als roet.

Ze zijn namelijk in november gestart met het idee voor een docu die op 1 december vertoond zal worden in de Pletterij. De eerste docu die speciaal voor de Pletterij wordt gemaakt. Dit alles met hulp van Thijs Launspach, Evelien Vaessen en Linde van Tienen.

De makers van dit eerste Doculab-product willen een beeld geven van de Sinterklaas viering in Haarlem. De insteek is de Pieten-discussie, en wat dit met mensen doet. Omdat hier al veel over gezegd is, en hele goeie / interessante documentaires over bestaan, wilden de makers het over een iets andere boeg gooien:

roetpiet

Het perspectief van de discussie-ontlópers. Een probleem bleek: de ontduikers van dit vraagstuk willen er ook niet over praten, ontlopen het met een reden.

Zo verschoof het perspectief meer naar de makers: hoe moeilijk is het eigenlijk om iets (nieuws) te maken over deze grote en pijnlijke discussie. Wat doet dat met de makers?

Je bent een jonge filmmaker, wil wat bijdragen / wat onderzoeken, iets rechtzetten in de maatschappij misschien, maar kan dat eigenlijk wel?

Een speciale december-editie met weer een Q&A met de makers, wederom moderatie van niemand minder dan Thijs Launspach, en een gesprek met het publiek en een verrassing…..

Gratis toegang maar wel een vrijwillige bijdrage.

thumbnail_doculab-achtergrond-1-12-2016