Laden Evenementen
Docu | donderdag 03 nov 20:00 - 22:00

Doculab: Met Zorg – Joris Rosenhart & Sense X First Encounter – Roel Baesjou

Tickets

Wie zijn aanwezig

2 personen hebben zich aangemeld voor Doculab: Met Zorg – Joris Rosenhart & Sense X First Encounter – Roel Baesjou

  • Elsa Oushoorn
  • Michael Baatje
Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
03-11-16 Doculab
0,00
Onbeperkt

Op donderdag 3 november vindt er weer een aflevering plaats van Doculab, de community van Haarlemse en aan Haarlem gelinkte jonge documentairemakers. Het thema op 3 oktober is “zorg”. 

Binnen het onderwerp zorg worden twee documentaires vertoond met verschillende, verrassende invalshoeken.

Je kunt kijken naar de documentaire ‘Met Zorg’ van Joris Rosenhart. Hoe ziet het werk van de huishoudelijke hulp er uit? Joris Rosenhart (27) maakte er de documentaire ‘Met zorg’ over. Rosenhart heeft zelf een bijbaan als hulp in het huishouden, en de bijzondere thuissituaties waarin je als hulp terecht komt, inspireerden hem. ‘Met zorg’ gaat over de onzichtbare rol die je als huishoudelijke hulp naast het ‘platte poetswerk’ vervult.

Collega’s van Joris vertellen open, maar ook kritisch. ‘In de drie uur dat ik er ben hoor ik zo veel, ik ben vertrouwenspersoon en familie tegelijk’. ‘Maar ik vraag me ook wel eens af waar haar vier kinderen zijn’. ‘Als zij ziek is smeer ik natuurlijk een boterhammetje voor haar, terwijl dat eigenlijk niet mijn werk is’. Joris Rosenhart maakte de documentaire ‘Met zorg’ in eigen beheer en met medewerking van collega’s en cliënten van Amstelring  

In de tweede documentaire Sense X doet de eveneens uit Haarlem afkomstige Roel Baesjou verslag van de totstandkoming  van First Encounter. First Encounter is een dansproject met vijf  doofblinde vrouwen en vier  professionele danseressen van de   Tangente Company Berlin. Zij hebben in Sint Michielsgestel  onder leiding van een choreograaf samen twee weken hard getraind hebben en als afsluiting hun dans ten uitvoer gebracht.  Het publiek was onder de indruk  het zag geen horende en doofblinde dansers, maar mensen die kunnen dansen!. De film van Roel Baesjou is begin dit jaar tijdens het Holland Dance Festival 2016 in Den Haag in première gegaan.

jorisrosenhart

Joris Rosenhart

| website

Joris Rosenhart is filmmaker en freelancer.
Met zijn creativiteit, oog voor detail en sterk empatisch vermogen heeft elk project de uitdaging om visueel goed tot zijn recht te laten gelden.

In zijn eigen werk pluist hij graag alle lagen van de samenleving uit. In de onderwerpen die hij behandeld, zoekt hij tegenstrijdigheid op. Het resultaat heeft daarom niet perse een vaste conclusie.
Hij wil de kijker vooral laten ervaren en nadenken.

roelbaesjou

Roel Baesjou

| website

Ik ben zeer veelzijdig in de filmwereld en heb een ruime ervaring in diverse disciplines. Ik ben flexibel en enthousiast. Daarnaast ben ik niet bang voor lange werk of reistijden en zwaar werk.