Laden Evenementen
Docu | donderdag 01 jun 20:00 - 22:00

Doculab: Sander van Weert met zijn nieuwe film over Nepal

Tickets

Wie zijn aanwezig

38 personen hebben zich aangemeld voor Doculab: Sander van Weert met zijn nieuwe film over Nepal

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
01-06-17 Doculab
Vrijwillige bijdrage
0,00
Onbeperkt

DO 1 juni vertonen we bij Docu Lab X Pletterij de documentaire van Sander van Weert over zijn bijzondere Nepal-reis. Hij ging voor Dopper Foundation op onderzoek met een ploeg verhalenmakers (Sef, Daniël Maissan, Marieke de Ruijter) en kwam terug met een onvergetelijk verhaal.

Komt dat zien! Met als special guest niet alleen Sander zelf, maar ook Lonneke Craemers (directeur Dopper Foundation) doet mee aan een uitgebreid nagesprek (incl. Q&A).
Bovendien worden er een aantal foto’s van Daniël Maissan geëxposeerd en zal Daniël iets vertellen over zijn kunst.

Sander van Weert ging in mei 2017 naar Nepal, om er voor Dopper Foundation onderzoek te doen naar problemen en oplossingen rondom afval en water. Samen met een bont gezelschap van verhalenvertellers ging hij op reis. Verhalen maken ligt hem aan het hart ligt en hij fan is van Nepal, waar veel mensen worstelen met grote problemen rond afval en water.

Nepal heeft een van de grootste water resources van de wereld, namelijk uit de Himalaya. Maar vervolgens dumpt iedereen zijn afval in het water. Bij veel mensen komt er een bewustzijn van dit probleem, maar nog niet bij iedereen. In Nepal is men bezig met overleven, de aardbeving laat nog steeds zijn sporen na… Daarnaast is de infrastructuur er niet.

Sander is samen met Sef (muzikant), Daniel Maissan (fotograaf), Marieke de Ruijter (onderzoeksjournalist) en Lonneke Craemers (directeur van de Dopper Foundation) naar Nepal gegaan, met als doel de water en afval situatie in Nepal beter te leren begrijpen. Specifiek zijn de verhalenvertellers gaan kijken naar de impact van de lopende investeringen van Dopper Foundation in Nepal en op zoek gegaan naar changemakers: pioniers die in de huidige problemen oplossingen zien. Sander en de andere verhalenvertellers ontmoeten een aantal bedrijven die op een positieve manier bijdragen en met het geld dat zij verdienen goede acties blijven ondernemen.

Dopper (oa. bekend van de populaire waterflessen) heeft een aparte stichting opgericht om dit soort bijzondere projecten mogelijk te maken. Dopper Foundation wordt gefinancierd door de verkoop van de Dopper flessen en investeert daarmee in toegang tot schoon drinkwater en oplossingen voor het besparen van plastic. Het hoofddoel van de Nepal-reis was om te ontdekken hoe de problematiek precies in elkaar zit, en wie er wat aan doet?

Kijk voor meer info over Doppers missie op:
https://dopper.com/nl/foundation/

De toegang is gratis, reserveren is gewenst.
Een vrijwillige bijdrage is welkom, kan ook via ideal bij het reserveren.
Doculab is een community van jonge documentairemakers, die een binding hebben met de stad Haarlem. De Pletterij biedt deze groep een platform om op de eerste donderdag van de maand een documentaire vertonen in de Pletterij. De groep bepaalt met elkaar het thema van de avond en op welke manier dat vorm krijgt. Zo kan het zijn dat er een lange documentaire wordt vertoond met gesprekken achteraf, maar het het ook gaan om drie korte films van verschillende makers. Om de documentaire heen wordt een randprogramma samengesteld, dat relatie heeft met het thema van de film. Het format van de doculab-avonden ligt dus niet vast.