Laden Evenementen
Docu | donderdag 01 jun 20:00 - 22:00

Doculab: Sander van Weert met zijn nieuwe film over Nepal

Tickets

01-06-17 Doculab0,00Vrijwillige bijdrage

Sander van Weert ging in mei 2017 naar Nepal, omdat verhalen maken hem aan het hart ligt en hij fan is van Nepal. Daar ontmoette hij lieve mensen die allemaal worstelen met grote problemen rond afval en water. Nepal heeft de op twee na grootste water resource van de wereld, namelijk uit de Himalaya. Maar vervolgens dumpt iedereen zijn afval in het water.

Bij veel mensen komt er een bewustzijn van dit probleem, maar nog niet bij iedereen. In Nepal is men bezig met overleven, de aardbeving laat nog steeds zijn sporen na… Daarnaast is de infrastructuur er niet.

Sander is samen met Sef (muzikant), Daniel Maissan (fotograaf), Marieke de Ruijter (onderzoeksjournalist) en Lonneke Craemer (directeur van de Dopper Foundation) naar Nepal gegaan, met als doel change makers te vinden: bedrijven die op een positieve manier bijdragen en met het geld dat zij verdienen goede acties blijven ondernemen.

Dopper (oa. bekend van de populaire waterflessen) heeft een aparte stichting opgericht (de Dopper Foundation) waar de opbrengst van deze Nepal reis naar toe gaat. Deze stichting geeft onder andere educatie in wat plastic doet, en hoe belastend plastic afval is voor het milieu. Het hoofddoel van de Nepal-reis was om te ontdekken hoe de problematiek precies in elkaar zit, en wie er wat aan doet?

De toegang is gratis, reserveren is gewenst.
Een vrijwillige bijdrage is welkom, kan ook via ideal bij het reserveren.
Doculab is een community van jonge documentairemakers, die een binding hebben met de stad Haarlem. De Pletterij biedt deze groep een platform om op de eerste donderdag van de maand een documentaire vertonen in de Pletterij. De groep bepaalt met elkaar het thema van de avond en op welke manier dat vorm krijgt. Zo kan het zijn dat er een lange documentaire wordt vertoond met gesprekken achteraf, maar het het ook gaan om drie korte films van verschillende makers. Om de documentaire heen wordt een randprogramma samengesteld, dat relatie heeft met het thema van de film. Het format van de doculab-avonden ligt dus niet vast.

Pletterij

De Pletterij is het debat- en cultuurpodium in Haarlem. Een kleine staf en ruim 80 vrijwilligers organiseren jaarlijks ruim 120 debatten, lezingen, (wereldmuziek)concerten, literaire talkshows en filmvoorstellingen.