Laden Evenementen
Docu | donderdag 06 apr 20:00 - 22:00

Doculab – shorts-editie

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
06-04-17 Doculab
Vrijwillige bijdrage
0,00
Onbeperkt

De 8e editie van Doculab op donderdag 6 april krijgt een iets andere vorm; dit keer vertonen we 7 korte films van vier verschillende makers. Sophie Koster laat vier van haar portret-films zien, over bijzondere Haarlemse mensen. (O.a. over een poppenspeelsters en een jonge  gedreven muzikant). Joshua van ’t Hoff zal zijn film “Cinema Palace”, over de Haarlemse bioscoop, vertonen en hier na afloop kort wat over vertellen en een aantal foto’s over de historie van het pand laten zien.De andere makers zijn Jeroen Hoenselaar en Roel Baesjou. De eerste vertoont  “Time Traveller”, een korte filosofische film over een man en zijn verhouding met het heden, verleden en de toekomst. Als laatste zal Roel Baesjou een film laten zien die hij met een 48 Hour-Film-Project heeft gemaakt, waarbij hij de rol van productieleider op zich nam. Op deze manier belicht hij het film-maken vanuit een andere hoek dan als regisseur/maker.

Na twee blokken korte films houden we een nagesprek waarbij Thijs Launspach de makers prikkelende vragen zal stellen, en het – zoals gebruikelijk bij Doculab- mogelijk is voor het publiek om inhoudelijke of meer technische vragen te stellen over de films.

Iedereen is welkom! Of je nu film/documentaire maker bent of niet.
De entree is gratis maar een vrijwillige bijdrage om dit soort evenementen mogelijk te maken wordt zeker gewaardeerd.

Ben je benieuwd wat Doculab is, maar kan je 6 april niet?
Niet getreurd, op donderdag 11 mei is de volgende Doculab editie.

Doculab is een community van jonge documentairemakers, die een binding hebben met de stad Haarlem. De Pletterij biedt deze groep een platform om op de eerste donderdag van de maand een documentaire vertonen in de Pletterij. De groep bepaalt met elkaar het thema van de avond en op welke manier dat vorm krijgt. Zo kan het zijn dat er een lange documentaire wordt vertoond met gesprekken achteraf, maar het het ook gaan om drie korte films van verschillende makers. Om de documentaire heen wordt een randprogramma samengesteld, dat relatie heeft met het thema van de film. Het format van de doculab-avonden ligt dus niet vast.