Laden Evenementen
Docu | donderdag 08 sep 20:00 - 22:00

Documentaire: ‘van 8 tot 88’ – Yara Hannema – UITVERKOCHT WEGENS GROTE BELANGSTELLING!

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

‘van 8 tot 88’ biedt een kijkje in de mannenziel.

Negen generaties mannen geven zich bloot over hoop, geloof & liefde.

De documentaire `Van 8 tot 88’ schetst in een aantal intieme portretten de gedachten en ervaringen van jongens en mannen over het leven en de liefde. De documentaire gaat 8 september in première in  de Pletterij.

Documentairemaakster Yara Hannema kwam op het idee tijdens een gesprek met de achtjarige Felix. Ze vroeg zich af hoe de pure ideeën van Felix zich zouden ontwikkelen naarmate hij ouder zou worden. Door de gesprekken met acht andere mannen van 18, 28 enz. jaar, ontspon zich het verhaal van het mogelijke leven van Felix. Of van alle mannen.

Felix Herpers (8 jaar) Lútzen Schroor (18 jaar) Coen Kleipool (28 jaar) Berry Bleij (38 jaar) Jan Willem Kooijmans (48 jaar) Hans de Wringer (58 jaar) Cees Alders (68 jaar) Erik Haverkorn (78 jaar) en Jeppe Mellema (88 jaar) werkten mee aan de film. Deze negen mannen geven een unieke kijk in hun geest. Omdat de mannen de vragen niet van te voren kregen is ‘Van 8 tot 88’ is dicht op de huid, rauw en oprecht geworden.

Deze avond valt onder Doculab, een platform voor Haarlemse documentaire makers.

Aanvang: 20.00 uur. Toegang: vrijwillige bijdrage.

160730-HD-YaraHannemad

Aankondiging Haarlems Dagblad, 30 juli 2016, Frenk Klein Arfman

Filmavond was een groot succes, zie interview.

 

080916yara

Yara Hannema (33)

| yarainmedia.nl

is geboren en getogen Haarlemse. Ze begon haar carrière als filmmaakster bij Haarlem 105 RTV, waar ze het programma ‘Het Haarlems Kwartier’ opzette. In 2010 vertrok Hannema voor een paar maanden naar Amerika om een opleiding te volgen bij Barefoot Documentaries waarna haar eerste documentaire een feit was: ‘The Foster Parent Of Iron’. Daarna maakte ze een close-up portret van haar oma: ‘Een Dag Uit Het Leven Van Mijn Oma’ (2013) Sinds 2008 heeft Hannema haar eigen filmproductiebureau: Yara InMedia. Verhalen van mensen portretteren vormen het zwaartepunt in haar werk.