Laden Evenementen
Event | zaterdag 09 dec 19:30 - 22:00

Een Avondje Literatuur: Feminine ‘Blauwdruk’ met Inge Nicole, Ilona Verhoeven, Lakshmi (muziek)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Uitgeverij In de Knipscheer brengt een avondje literatuur op 9 december 2017Een gevarieerd programma met interviews en beeldpresentaties, met voordrachten door Inge Nicole en Ilona Verhoeven en met muziek van zangeres Lakshmi.
Eerste aanleiding voor dit programma is het uitkomen van de korte roman ‘De blauwdruk van Capgras’ van Inge Nicole, een indringend en zorgvuldig verteld verhaal in 30 hoofdstukken met evenzovele illustraties van Juliet Koppedraijer. Inge Nicole maakte eerder indruk met de novelle ‘De tranen van de zeegans’, in 2012 bekroond met de Rabobank Cultuurprijs Letteren.
Tweede auteur in het programma is Ilona Verhoeven. Van haar jongste boek ‘Fiets onder de waterspiegel’ wordt op 9 december de tweede druk gepresenteerd. Ook in dit boek is het beeld onlosmakelijk van de tekst. Het merendeel werd gepubliceerd als ‘gevonden situaties’ in nrc.next. Ilona Verhoevens eerste bundel, ‘Voor de eerlijke vinder’ werd in 2013 genomineerd voor de Academica Literatuurprijs voor het beste literaire debuut.
Redacteur en radiomaker Peter de Rijk interviewt de auteurs. ‘Serious talent’ Lakshmi is een van de belangrijkste nieuwkomers in de popmuziek: ‘Ze maakt de muziek van nu’ (Jury Grote Prijs van Nederland). Ze treedt op zonder band maar met haar vaste gitarist Pascal Voorbraak.

 

De avond wordt u gratis aangeboden door Uitgeverij In de Knipscheer, maar tickets zijn vereist en kunnen op deze website worden besteld, zie hiernaast of bel 023 542 3540.

 

 

IngeNicole72

Geboren op 25 februari 1968 als Inge Nicole Bak te Den Helder. In 1991 afstudeerd aan de Pedagogische Academie Basis Onderwijs.
Na een korte periode werkzaam geweest te zijn in het onderwijs besloot ik om verder te gaan met hetgeen ik in mijn kindertijd al zo graag deed; verhalen schrijven in woord en beeld. Naast het schrijven van proza houd ik mij ook bezig met beeldend werk.

ilona verhoeven

Ilona Verhoeven

| over haar romans

Ilona Verhoeven is schrijver, journalist en kunstenaar. In het najaar van 2016 verscheen van haar hand bij uitgeverij In de Knipscheer de bundel Fiets onder de waterspiegel, met korte verhalen en foto’s. In 2012 publiceerde ze, ook bij In de Knipscheer, haar eerste boek Voor de eerlijke vinder, een verzameling verhalen en collages.
Voor nrc.next maakte ze wekelijks de beeldrubriek Gevonden situaties; korte verhalen, snapshot stories bij door haar gemaakte foto’s. Vaak buitengewone of bijzondere stillevens, afkomstig uit de alledaagse werkelijkheid, met een absurdistische ondertoon. Ilona woont en werkt in Berlijn en Amsterdam.

laksmi

Lakshmi

| website

Ze is een frêle, meisjesachtige verschijning. Maar vergis je niet: singer/songwriter LAKSHMI - voluit Lakshmi Swami Persaud - is een pittige jonge vrouw die weet wat ze wil.
Vernoemd naar de godin van de liefde, bezingt ze op haar debuutalbum over liefde in al haar vormen. Het zijn persoonlijke verhalen verpakt in Dark Electronic Pop: een mix van poëtische teksten, donkere strijkers en heftige synths.
Denk aan een driehoeksverhouding tussen Lana Del Rey, Warhaus en Massive Attack.

In de Knipscheer Uitgeverij