Laden Evenementen
muziek | vrijdag 17 mrt 20:30 - 22:30

Free jazz en improvisatie van Raw Tonk Records

Tickets

Wie zijn aanwezig

Eén persoon heeft zich aangemeld voor Free jazz en improvisatie van Raw Tonk Records

  • Gert Derkx
Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
17-03-17 Raw Tonk
10,00
Onbeperkt
17-03-17 Raw Tonk, Vrienden Pletterij
9,00
Onbeperkt
17-03-17 Raw Tonk, jonger dan 25 jaar
7,50
Onbeperkt

Raw Tonk Records is een label uit Londen, dat gespecialiseerd is in free jazz en improvisatie. Het label wordt geleid door de saxofonist Colin Webster. Dit jaar viert het label zijn vijf jarig bestaan met een reeks van concerten, waaronder een kort tournee in Nederland en België. Op vrijdag 17 maart is zo’n jubileumconcert in de Pletterij.

Er komen drie duo’s op het toneel, die verschillende vormen van geïmproviseerde muziek en free  jazz uitvoeren. In willekeurige volgorde treden op Ripsaw Catfish, Colin Webster met Andrew Lisle en Dirk Serries met Graham Dunning.

De Belgische gitarist Dirk Sessies is onder andere bekend van zijn solo-album ‘Etched above the Bow Grip’. Hij speelt tijdens deze tournee voor het eerst samen met de geluidskunstenaar Graham Dunning, die improviseert met behulp van een vooraf geprepareerde draaitafel en unieke dubplates  van buiten de studio opgenomen materiaal.

Het tweede duo Ripsaw Catfish wordt gevormd door Cath Roberts op baritonsaxofoon en gitarist Anton Hunter. Hun muziek bestaat uit verschillende eerder gecomponeerde elementen, die wel of niet gebruikt worden in de loop van een improvisatie.

Colin Webster speelt samen met Andrew Lisle op drums. Deze twee musici hebben snel een plaats verworven in de Europese avant garde scene, als duo, maar ook in samenwerking met verschillende musici zoals Dirk Sesssies en John Dikeman. Hun debuutalbum als duo, ‘Firehouse Tapes” is in 2015 uitgekomen.