Laden Evenementen
Debat | dinsdag 12 dec 20:00 - 22:00

Gloort er hoop voor Zimbabwe, na het Mugabetijdperk?

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

De afgelopen 25 jaar zijn vriendschapsbanden aangeknoopt tussen Haarlemmers en Zimbabwanen die zich niet laten verstoren. Ook al waren het soms moeilijke tijden. Je vrienden laat je niet in de steek, dat is het credo van de Stedenband Haarlem-Mutare.

Op 24 november werd Emmerson Mnangagwa ingezworen als nieuwe president in Zimbabwe. Hij volgt Robbert Mugabe op die sinds 1980 aan de macht was. Gaat er nu veel veranderen in dat land en wat heeft het voor gevolgen voor de bevolking? Volgens de Mutarese stedenband-coördinator Gift Sanyanga is er hoop op verbetering. Op 12 december gaan we vooruitblikken op wat er mogelijk gaat veranderen.

  

Robbert Mugabe en Emmerson Mnangagwa

Hierover voeren we gesprekken met Bart Luirink hoofdredacteur Zuidelijk Afrika Magazine, Marnix de Bruyne,  Groene Amsterdammer en Paul Bogaert, cartoonist voor tijdschrift The Zimbabwean. De avond wordt gepresenteerd door Jan van Eeden. Ook is er een kort skype interview met stedenbandcoördinator Gift Sanyanga en oud burgemeester van Mutare Brian James.

Toegang voor deze avond is een vrijwillige bijdrage

De avond vindt plaats in het kader van het project Over en Weer. Met een fototentoonstelling in de Pletterij over de mensen die in beide steden hebben ingezet voor hun omgeving en daarbij geleerd hebben van elkaar. Maar ook die ervaringen hebben gedeeld met vele anderen. De foto’s zijn gemaakt door de Haarlemse fotograaf Dik Bol. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het cultuur stimuleringsfonds van de gemeente Haarlem.

Komend voorjaar zal een jubileumboek verschijnen over het werk van 25 jaar Haarlem-Mutare. Hierin vertellen 32 betrokkenen uit Haarlem en Mutare over hun ervaringen met het werk van de stedenband Haarlem-Mutare. U kunt nu al intekenen op het boek. Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij In de Knipscheer en kost in de voorverkoop € 15,00. Daarna is het voor € 17,50 verkrijgbaar in de Haarlemse boekwinkels. U kunt zich nu al verzekeren van een exemplaar van de beperkte oplage. Maak de voordeelprijs van € 15,00 over op NL24 ABNA 0548813906 van Uitgeverij In de Knipscheer o.v.v. Mutare + uw e-mailadres voor bevestiging van ontvangst. Gebruik dan (at) in plaats van @.