Laden Evenementen
muziek | zondag 11 jun 20:30 - 22:30

Göksel Yilmaz Ensemble – Anatolische lyriek – Oorstrelend gezang

Tickets

Wie zijn aanwezig

3 personen hebben zich aangemeld voor Göksel Yilmaz Ensemble – Anatolische lyriek – Oorstrelend gezang

  • Pim Bil
  • Dorothé Sikkens
Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
11-06-17 Goksel Yilmaz
10,00
Onbeperkt
11-06-17 Goksel Yilmaz, Vrienden Pletterij
9,00
Onbeperkt
11-06-17 Goksel Yilmaz, HaarlemPas
7,50
Onbeperkt
11-06-17 Goksel Yilmaz, jonger dan 25 jaar
7,50
Onbeperkt

Het Göksel Yilmaz Ensemble neemt de kijker met een breed spectrum aan instrumenten mee op wereldreis. De muzikanten spelen nieuwe composities geïnspireerd op onder andere traditionele Anatolische muziek. Zo wordt er meer kleur en intensiteit gegeven aan de choreografie en krijgen de dansers extra energie. Ondanks hun letterlijke plaats op de achtergrond tillen zij zo het stuk naar een hoger niveau.

Goksel Yilmaz is geboren in Nederland en is van Arabische afkomst. Hij groeide op in zuid Turkije. Op jonge leeftijd speelde hij al saz (Turks snaarinstrument) en specialiseerde zich in de Turkse volksmuziek. Tijdens zijn middelbare schooljaren speelde hij in een folklore koor en richtte zijn eerste muziekgroep op. Later keerde hij terug naar Nederland waar hij met klassiek gitaar spelen begon.

In 1992 richtte hij de band “Anadolu Ezgisi” op met wie hij ruim 10 jaar optrad in Nederland, Duitsland en Turkije.
In 1997 begon hij met de studie klassiek gitaar aan het conservatorium te Enschede bij concertgitarist, luitist en componist Louis Ignatius Gall.
In 2000 nam hij een cd op met “Anadolu Ezgisi”.
In 2003 richtte hij de multiculturele band “Sedawaz” mede op.
In 2006 richtte hij zijn nieuwe ensemble het “Goksel Yilmaz Ensemble” op.

Sinds de oprichting van het ensemble in 2006 gaven ze concerten in België«, Turkije en Nederland. In Nederland werden ze uitgenodigd op grote festivals en muziekpodia en in theaters waaronder de Music Meeting in Nijmegen, het Dunya Festival in Rotterdam, RASA in Utrecht en Het Concertgebouw in Amsterdam.

Meer informatie >>>