Laden Evenementen
muziek | donderdag 17 aug 20:00 - 21:00

Haarlem Jazz & More 2017 – Han Bennink & Guus Janssen

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Reserveren niet mogelijk
0,00
Onbeperkt

In de Pletterij het enige echte Jazz podium tijdens Haarlem Jazz & More 2017. Dit jaar staat de 75-jarige, legendarische slagwerker en multitalent Han Bennink centraal. Deze mede- oprichter van de Instant Composers Pool begeleidde in de jaren zestig Amerikaanse jazzsterren als Sonny Rollins, Ben Webster, Wes Montgomery. Bovendien heeft hij meegewerkt aan het album Last Date van Eric Dolphy, een van de hoogtepunten uit de jazzgeschiedenis.

Programma 20.00 uur – 21.00 uur:

Han Bennink en Guus Janssen

In de pauze tot het volgende concert draait DJ Joost Verhagen

Speciaal voor Haarlem Jazz & More heeft hij een set voorbereid, bestaande uit soul, funk en jazz, afgewisseld met groovende fusion, stampende punkjazz, exotische afrobeat en dansbare electronica.

Han-Bennink

Han Bennink

| website

Drummer en multi-instrumentalist Han Bennink werd geboren in Zaandam. In de jaren zestig begleidde hij Amerikanse jazzsterren als Sonny Rollins, Ben Webster, Wes Montgomery en Eric Dolphy. Tegelijkertijd speelde Bennink een aktieve rol in de ontwikkeling van de Europese geïmproviseerde muziek. Bennink trad daarnaast op in de komische muziektheaterprodukties van Breuker en Mengelberg.

Hij is ook beeldend kunstenaar en had verschillende eenmanstentoonstellingen, waaronder in 1995 in het Haags Gemeentemuseum, in 1997 in Calgary, in 2002 in Berchidda, in 2006 in Kongsberg en Antwerpen, in 2008 in Sarajevo en in 2009 in Ljubljana. Han Bennink speelde tien jaar lang in het Clusone Trio. In 2008 heeft Han Bennink de European Jazz Award in Wenen ontvangen. Han Bennijk is winnaar van de Wessel Ilcken Prijs (voorloper van de Boy Edgar Prijs) van 1967.
Hij is winnaar van de Skoda jazz prijs 2013. Mede-oprichter (in 1967) van de legendarische ICP Orkest dat nog steeds aktief is.

As the Guardian put it “Everybody should, before they die, see Han Bennink”

guusjanssen

Guus Janssen

| website

Guus Janssen, pianist, componist (1951) studeerde piano en compositie aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam.

Als pianist, clavecinist trad hij op in verschillende bezettingen met musici van John Zorn tot Gidon Kremer. Sinds begin jaren tachtig leidt hij zijn eigen ensembles, van (piano) trio tot 11-tet en (opera) orkest. Als solist was hij te horen, primair in eigen composities en als improvisator op diverse internationale festivals. Daarnaast trad hij op met de meeste Nederlandse ensembles en bij diverse orkesten.

Janssen’s composities reiken van pianomuziek en kamermuziek tot symfonisch werk..

Voor zijn werkzaamheden op het gebied van de jazz-en geïmproviseerde muziek ontving hij de Boy Edgar Prijs, 1981. Voor zijn compositorisch werk werd hij bekroond met de prestigieuze Matthijs Vermeulen Prijs. In december 2012 ontving hij de 'Johan Wagenaar Prijs' voor zijn gehele oeuvre. Sinds 2015 maakt hij deel uit van het ICP orkest.

Haarlem Jazz & More

Haarlem Jazz & More is 10 mei 2012 opgericht met als doel het behouden en uitbreiden van het muziekfestival Haarlem Jazz voor de stad Haarlem. ‘& More’ is toegevoegd aan de festivalnaam om een breder publiek te kunnen aanspreken.