Laden Evenementen
Debat | woensdag 17 feb 20:00 - 22:00

Haarlemse Startups – Made in Haarlem

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

Debat is opgenomen en te zien op ons youtubekanaal, klik hier.

Veel industrie is uit Haarlem vertrokken. Er zijn gelukkig jonge mensen die weer echte producten maken. Innovatief en duurzaam. Projecten zoals Maak Haarlem (op het oude terrein van Spaarnelanden in de Waardepolder) stimuleren jonge makers. Vanavond presenteren we o.a. Maak Haarlem en geven jonge makers acte de presence met pitches van elk 3 minuten. Het publiek beloont de beste presentatie met de dagprijs!

Muziekale intromezzo’s Isaac Bullock.

Met medewerking van: initiatiefnemer en architect Hans van Eeden, en o.a. de ondernemers Alexander Bannink (industrieel ontwerp), Oscar Pakasi (3D-print), Tim March (Houtwerk).

Programma:
Op 17 februari 20.00 u vindt in de Pletterij een presentatie plaats van een aantal Haarlemse jonge bedrijven. Vaak start ups genoemd. Het gaat om ondernemers die dingen maken. Die je dus kunt beetpakken, laten vallen….
De industrie is eind vorige eeuw voor een groot deel uit Nederland en ook Haarlem verdwenen. Fysieke producten komen in containers in Rotterdam aan voor de consumenten. De eigen economie leek volledig op dienstverlening te gaan draaien.

Dit nu is aan het veranderen, ook in Haarlem. Jonge uitvinders en ontwerpers beleven het volle plezier van het maken. Door nieuwe productietechnieken zoals 3D printen wordt het makkelijker en sneller om eenmalige, custom made producten en prototypes te maken.

De gemeente Haarlem speelt hierop in en verhuurt sinds vorig jaar het voormalige werkterrein van Spaarnelanden aan de Oudeweg voor dit doel aan MAAK HAARLEM.

Zij gingen aan de slag met het beschikbaar maken van werkruimtes voor start ups die lol hebben aan het maken van dingen. Twee jaar later werken er op de oude werf van Spaarnelanden maar liefst zo’n 50 mensen.

Op deze avond vertelt een van de initiatiefnemers, architect Hans van Eeden, over dit project.

Vervolgens komen enkele van de ondernemers aan bod met korte, krachtige presentaties:

Alexander Bannink, industrieel ontwerper. Hij ontwikkelt producten van huishoudelijke apparaten tot voertuigconcepten. En ontwikkelde in 2010 een 3D geprinte auto!

Oscar Pakasi, van Myeasy3D is gespecialiseerd in 3 D printen met papier, zelfs gerecycled papier!

Maarten van Dam van de Snijmeesters werkt met laserstralen van een fractie van een millimeter en snijdt daarmee in perspex, okoume, folie enz.

Tim March runt Woodwork, een ambachtelijk atelier voor houtbewerking. Hij doet het voor je, maar je kunt ook zelf aan de slag of op cursus.

David van der Veldt. Zijn bedrijf, Veldtwerk doet uitvindingen en vormgeving van allerhande producten voor binnen en buiten.

De rij presentaties wordt afgesloten door Gather, pop-up store aan de Kruisweg die een platform biedt aan jonge talenten zoals hierboven genoemd.

De presentaties worden afgewisseld door muzikale intermezzo’s en afgesloten met een publieksprijs op basis van applausmeting.

Meer informatie: MaakHaarlem