Laden Evenementen
Debat | woensdag 24 mei 20:00 - 22:00

Heeft Israël nog een vredestoekomst? 70 jaar verdrijving, 50 jaar bezetting, hoe verder met Palestina?

Tickets

Wie zijn aanwezig

Eén persoon heeft zich aangemeld voor Heeft Israël nog een vredestoekomst? 70 jaar verdrijving, 50 jaar bezetting, hoe verder met Palestina?

  • David Frank
Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
24-05-17 Palestina
0,00
Onbeperkt

De afdeling van de PvdA Haarlem organiseert i.s.m. GroenLinks Haarlem en het Breed Palestina Platform Haarlem een debatavond met het doel de actuele situatie te bespreken en te komen tot een scherpere stellingname wat betreft de mogelijkheden voor vrede in Israël en Palestina.

In strijd met VN-resoluties worden er opnieuw nieuwe Israëlische nederzettingen gebouwd op de Westelijke Jordaanoever. De onverdraagzaamheid van de Israëlische regering tegenover kritische NGO’s en buitenlandse journalisten neemt toe. Onlangs werd een geplande ontmoeting tussen de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Sigmar Gabriel, en de Israëlische premier Netanyahu door laatstgenoemde afgezegd omdat Gabriel een bezoek wilde brengen aan de mensenrechtenorganisatie B’tselem en de organisatie Breaking The Silence. De NRC correspondent Derk Walters moet 1 juli Israël verlaten.

Er is geen vooruitgang met een tweestatenoplossing en het is de vraag wat de nieuwe Nederlandse regering voor beleid gaat voeren om het vredesproces en de rechten van de Palestijnse bevolking te steunen.

De discussie wordt geleid door Bruno Braakhuis, oud-Tweede Kamerlid GroenLinks, en de sprekers zijn:

Jan Wijenberg, oud-ambassadeur in o.a. Jemen en Saoedi-Arabië en lid van de Buitenlandcommissie PvdA.

 

 

 

Nico Schrijver, lid namens de PvdA van de Eerste Kamer, Voorzitter Commissie Buitenland, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking van de Eerste Kamer, delegatieleider Nederland van de Parlementaire Assemblee Raad van Europa.