Laden Evenementen
muziek | woensdag 28 mrt 20:30 - 22:30

Impro Sessie – George Hadow

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

De Pletterij Impro Sessie avonden worden samengesteld door een gastmusicus die andere kunstenaars/musici uitnodigt. Ook bedenkt hij of zij het concept van de avond. Deze avond is George Hadow de samensteller.  De toegang van de avond is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

George Hadow (1992) is een vertegenwoordiger van de nieuwste golf impro-musici die Nederland bestormt. Net zoals veel andere nieuwkomers is George Hadow een expat, afkomstig uit Devon (UK). George kwam in 2011 voor het eerst naar Nederland voor deelname aan de Dutch Impro Academy, waar hij les kreeg van Han Bennink en Michael More. Hij heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een volwassen muzikant die in zijn muziek zowel gevoeligheid als kracht legt.

De lijst bands met wie hij optreedt is lang en afwisselend:  The Blue Lines Trio, Mulligan – Baker Project, Terrie Ex/Raoul van der Weide/George Hadow, Aya ba yaya, Almeida/Dikeman/Hadow, Molino, Galm Quartet. George heeft  samengespeeld met Andy Moor, Roy Paci, Anne-James Chaton en Joe Williamson, The Ex en Cactus Truck en in ontelbare ad hoc combinaties.

 

 

De gasten die George heeft uitgenodigd zijn bekend en het is een super line-up: saxofonist John Butcher en gitarist Andy Moor van The Ex.

John Butcher

John Butcher (1954  Brighton, England) is een tenor- en sopraan saxofonist, die vanaf de late jaren 70 in Londen woont. Hij begon te spelen toen hij natuurkunde studeerde aan de Universiteit van Sussex.  Oorspronkelijk speelde hij traditionele jazz (hij heeft zich zelfs uitgesproken tegen vrije interpretatie), maar hij ging al gauw over naar een vrijere aanpak en improvisatie.

John speelde eerst met Elton Dean, Chris Burn en Jon Corbett. Later formeerde hij een trio met de gitaris John Russell en de violist Phil Durrant. Het trio nam drie albums op en was ook de kern  van News from the Shed, een kwintet met Paul Lovens en Radu Malfatti, dat maar kort heeft bestaan.  Meer recent is hij meer ijl en minimalistisch gaan improviseren. Onlangs heeft hij in eigen beheer een album uitgebracht met de titel  Cavern with Nightlife. Daar staat onder andere een duet op met  “no-input-mixing-board” specialist Toshimaru Nakamura.

 

 

Andy Moor

Andy Moor, ook bekend als Andy Ex is in 1962 geboren in het Verenigd Koninkrijk. Zijn wortels liggen in het Post Punk Engeland van de jaren 80, maar meer recent heeft hij meegewerkt met vele musici met verschillende achtergronden en disciplines. Vaak zijn dit duo’s, zoals onder andere met de Cypriotische  Yannis Kyriakides  met wie hij een aantal zogenaamde  rebetika songs (Griekse muziek uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw), met de Franse geluidsdichter  Anne James Chaton, met de ex bassist van de Dog Faced Hermans Colin Mclean, die nu werkt met electronische muziek en live sampling  en de Libanese saxofonist Christine Abdelnour uit Parijs. In 2013 startte hij een  duo project met John Butcher die ook deelneemt aan deze Improsessie.

Moor woont in Amsterdam en is nog steeds bandlid van The Ex. Hij is samen met Yannis Kyriakides en Isabelle Vigier oprichter  het Amsterdamse label Unsounds.