Laden Evenementen
Debat | maandag 20 nov 20:00 - 22:00

Informatieavond over Pakistan – Zar Ali Khan en Shumaila Anwar

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

Op maandag 20 november organiseert de Pletterij een debatavond over Pakistan.  Aanleiding is de aanwezigheid van de Pakistaanse mensenrechtenactivist Zar Ali Khan in Haarlem op uitnodiging van de gemeente Haarlem. Hij verblijft hier drie maanden in het kader van het project Shelter City op uitnodiging van de stichting Justice and Peace.

Doel van de avond is om informatie te geven over de situatie in Pakistan vooral op het gebied van de mensenrechten. Verschillende sprekers zullen inleidingen houden en in gesprek gaan met het publiek. Een deel van de inleidingen zal in de Engelse taal zijn.

De Pakistaanse politicologe Shumaila Anwar vertelt over de geschiedenis van Pakistan, historicus Olivier Immig belicht de situatie in FATA, een gebied op de grens met Afghanistan waar Zar Ali Khan vandaan komt.  Joëlle Wiersema van een schrijfgroep van Amnesty International Haarlem vertelt hoe wij van hier actieve steun kunnen geven aan mensenrechtenactivisten en Zar Ali Khan tenslotte zal informatie geven over zijn verblijf in Haarlem en over de situatie in zijn woongebied FATA.

Gespreksleider van de avond is de Haarlemse journaliste Annemieke Windt.

Zar Ali Khan

Zar Ali Khan wordt in Haarlem begeleid door de Pletterij en Vluchtelingenwerk.