Laden Evenementen
muziek | zondag 20 nov 16:00 - 20:00

Jazz X: Maarten Voortman met Bud Powell Tribute

Tickets

Wie zijn aanwezig

22 personen hebben zich aangemeld voor Jazz X: Maarten Voortman met Bud Powell Tribute

  • Tobias Meenhorst
  • Marlies Klinkenberg
  • Ellie Hollaar
  • Gerry Blinkhof
  • harry BOYCE
  • Rex Stalenhoef
  • Jose Kurvers
  • bertil liebregt
  • Jaap Bunnik
  • John Voortman
Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
20-11-16 Jazz X Maarten Voortman
10,00
Onbeperkt
20-11-16 Jazz X Maarten Voortman, tot 25 jaar
7,50
Onbeperkt
20-11-16 Jazz X Maarten Voortman, toegang + maaltijd
17,50
Onbeperkt

Maarten Voortman speelt in dit programma stukken van Bud Powell, maar ook eigen stukken in de geest van de briljante maar getergde bebop-prins. Bud was ten tijde van de bebop-revolutie dé pianist die je moest bellen en hij wordt vaak in één adem genoemd met grootheden als Charlie Parker, Dizzy Gillespie en Thelonious Monk.

Earl Rudolph “Bud” Powell groeide op in Harlem, New York City. Thelonious Monk was een zeer goede vriend, maar zijn grootste inspirator op de piano was Art Tatum. Powell was een van de bepalende musici voor de ontwikkeling van de moderne jazz. Vanwege zijn virtuositeit werd hij gezien als de Charlie Parker van de piano.

Pianist Maarten Voortman (1987) studeerde in juni 2016 af aan de masteropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Al vroeg raakte hij in de ban van de bebop pioniers uit de veertiger jaren. Zijn spel reflecteert dat: avontuurlijk, melodieus en uitgelaten. Tijdens zijn studie kwam hij in aanraking met een breed scala aan muziekstijlen, zo blijkt uit de diverse projecten waar hij in speelt. Momenteel leidt hij zelf de Bud Powell Tribute en het Dam Lab.

BUD POWELL TRIBUTE

Maarten Voortman – Piano/composities
Bart Tarenskeen – Contrabas
Wouter Kühne – Drums

Het concert begint om 16.00 uur. De toegang bedraagt € 10,00. Voor jongeren onder de 25 jaar is de prijs € 7,50. Na afloop kunnen de bezoekers aanschuiven voor een vegetarische maaltijd bij Jazz X Eetcafé. Een driegangenmenu kost € 7,50. U bent dus voor € 17,50 verzekerd van een inspirerend concert en een volledige maaltijd.

over jazz-x:

Na bezuinigingen zijn veel jazzpodia gesloten. Jonge jazzmusici kunnen wel terecht op commerciële podia, maar daar is de muziekkeuze bij voorkeur mainstream.
jazz-X concerten daarentegen zijn kleinschalige luisterconcerten, waar jonge jazz musici hun eigen composities spelen. Zo willen wij de voortdurende vernieuwing van de cultuur stimuleren. Dat is ons inziens een belangrijke voorwaarde voor een gezonde, open maatschappij.
jazz-X is in 2014 geïnitieerd door de Lions Club Velsen en werkt momenteel als een zelfstandig open platform, waaraan zowel lions als niet-lions deelnemen.

Facebook jazz X