Laden Evenementen
muziek | zondag 26 nov 16:00 - 18:00

jazzX – Gijs Idema Trio

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

Het Gijs Idema Trio, bestaande uit Gijs Idema (gitaar), Cas Jiskoot (contrabas) en Tim Hennekes (drums) is gegrond in de jazztraditie maar waagt zich ook op modernere gronden. Ze weten de luisteraar te boeien door hun feilloze interactie waarin alledrie de bandleden van essentieel belang zijn. Het trio speelt veel eigen composities, maar ook veel bekende stukken van componisten als Thelonious Monk en Joe Henderson worden onder handen genomen.
Het trio wordt vaak geprezen om de ‘eigen’ sound die te kenmerken valt als dynamisch en lyrisch. Ook zijn ze niet bang om de grenzen van de trio bezetting op te zoeken en verder te kijken dan de gebaande paden. Het trio combineert de jazztraditie aan dynamische, transparante, lyrische eigen composities. In 2014 wonnen ze het Christina Jazz Concours en in 2016 ontvingen ze de Leidse Jazz Award. Sinds de oprichting ​​heeft het trio op de meeste grote podia en festivals in Nederland gespeeld. In januari nam het trio in Osnabrück de eerste CD op. Dit debuutalbum is afgelopen maand  uitgebracht.

 

Gijs Idema (gitaar), Cas Jiskoot (contrabas) en Tim Hennekes (drums). Website.