Laden Evenementen
muziek | zondag 24 sep 16:00 - 18:00

jazzX – Uvira / Bruno / Hafizi Trio – modern jazz

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
24-09-17 jazzX - Uvira / Bruno / Hafizi Trio
10,00
Onbeperkt
24-09-17 jazzX - Uvira / Bruno / Hafizi Trio, jonger dan 25 jaar
7,50
Onbeperkt

JazzX opent het nieuwe seizoen met het Uvira/Bruno/Hafizi Trio.

Zondagmiddag 24 september gaat het nieuwe seizoen van jazzX in de Pletterij van start met een optreden van het Uvira/Bruno/Hafizi Trio.

Het trio zal in twee sets een verhaal vertellen dat bestaat uit eigen composities. Een muzikale ontdekkingstocht naar nieuwe geluiden die zijn geworteld in de traditie.

Jan Uvira, één van het trio, (pianist, componist) over zijn artistieke visies en ambities:

“Mijn ideeën, als componist, komen uit verschillende muzikale velden waarin ik betrokken ben. Ik geniet ervan om zowel traditionele als hedendaagse jazz te spelen en te studeren, evenals verdiepende alternatieve popmuziek en progressieve rock, bijvoorbeeld gemengd met klassieke muziek. We hebben alledrie in verschillende steden in Europa gewoond en gestudeerd en hebben daarmee de kans gekregen om samen te werken met geweldige muzikanten van over de hele wereld.” Al deze muzikale ervaringen komen samen in deze band.

Het trio, dat in 2015 in Rotterdam is opgericht, heeft inmiddels een groot aantal concerten in Nederland en Duitsland gegeven en onlangs nog toerden ze door Tsjechië en Bulgarije. Uvira en zijn trio hebben rijke ervaring met concerten, niet alleen in heel Europa, maar ook in Azië. En binnenkort zal ook het eerste album worden opgenomen.

Het Uvira/Bruno/Hafizi Trio bestaat uit: Jan Uvira (Tsjechië) – piano/composities, Alessio Bruno (Italië) – contrabas en Martin Hafizi (Bulgarije) – slagwerk

Sinds de overheid enkele jaren terug de subsidies voor kunst kortte, zijn veel podia voor moderne jazz gesloten. De conservatoria leveren ieder seizoen onophoudelijk excellente jazzmusici af, maar de gelegenheid om on stage het talent verder te ontwikkelen ontbreekt. JazzX biedt hen die mogelijkheid wel.

Het concert begint om 16.00 uur. De toegang bedraagt € 10,00. Voor jongeren onder de 25 jaar is de prijs € 7,50.

Er wordt dit keer geen maaltijd geserveerd na het concert.

Meer informatie: www.jazzx.nl

januvira

Jan Uvira, pianist

| facebook

Jan Uvira, pianist, studied jazz piano in the Conservatory of J. Jezek in Prague (CZ). Afterwards he started to attend the Music Academy of K. Szymanowski in Katowice (PL). In 2015/2016 he studied in the Codarts Academy of Music in Rotterdam (NL), under the guidance of the renowned pianists Rob van Bavel and Franz von Chossy.

martinh

Martin Hafizi, drummer

| website

Martin Hafizi, drummer, originally from Bulgaria, studied in the National Music School in Sofia (BG), now he is studying in Codarts, Rotterdam. He is a winner of many music awards (Valencia, Cannes, Plovdiv, Sofia, St. Petersburg).

bruno

Alessio Bruno, double bass player

Alessio Bruno, double bass player, originally from Italy, has studied in the Royal Academy of Music in the Hague (NL). He is now studying for his master’s degree at Codarts, Rotterdam.