Laden Evenementen
muziek | donderdag 30 nov 20:30 - 22:30

Ken Vandermark (saxofoon) in duet met Terrie Ex (gitaar) en met Uldis Vitols (contrabas)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

Donderdag 30 november organiseert EigenWijs in de Pletterij een concert met de saxofonist/klarinettist Ken Vandermark in twee duosets: één met de gitarist Terrie Hessels, ook bekend als Terrie Ex en na de pauze één met de contrabassist Uldis Vitols. Ken Vandermark uit Chicago geldt als een reus binnen de internationale impro-jazzscene. De Nederlandse Terry Hessels, bij velen nog altijd beter bekend als Terry Ex stond in 1979 aan de wieg van de nog altijd actieve en wereldwijd spelende Nederlandse rockgroep The Ex. De laatste 20 jaar is hij in toenemende mate actief in het impro-circuit, als solist en in duo-concerten met musici als Han Benning en Ken Vandermark. De jonge Let Uldis Vitols behoort tot de uiterst talentvolle nieuwkomers in de Amsterdamse improscene. Hij studeert bij ICP contrabassist Ernst Glerum en heeft onlangs zijn eigen Uldis Vitols sextet gepresenteerd.

EigenWijs is een onregelmatige concertserie op wisselende locaties in Haarlem en omgeving, georganiseerd door Arno Duivestein en Peter Bruyn.

EigenWijs wil een podium bieden voor muziek die anders niet gehoord wordt.

Zaal open 20:00u Aanvang 20:45uur. Reserveren zeer aanbevolen.

Entreeprijs: vrijwillig en naar draagkracht. Richtbedrag 10 Euro. Maar komen is belangrijker dan betalen.

Ken_Vandermark

Ken Vandermark

| website

Saxofonist/klarinettist Ken Vandermark (1964) uit Chicago geldt als een reus binnen de internationale impro-jazzscene. Met zijn Vandermark 5 interpreteerde hij een jaar of vijftien geleden al het werk van freejazzpioniers als Ornette Coleman, Sun Ra, Cecil Taylor en Archie Shepp. Als improvisator speelde hij jarenlang in het Peter Brötzmann Tentet, Sonore en tal van andere projecten, waaronder Lean Left met Terrie en Andy van The Ex. Drieëneenhalf jaar geleden speelde hij op uitnodiging van Eigenwijs al eens in Haarlem met de Noorse slagwerker Paal Nilssen-Love.

terrie

Terrie Hessels

| The Ex

Terrie Hessels, bij velen nog altijd beter bekend als Terrie Ex stond in 1979 aan de wieg van de nog immer active en wereldwijd spelende Nederlandse rockgroep The Ex. Daarnaast is hij de laatste twintig jaar toenemend actief in het impro-circuit. Naast tal van duoprojecten met ondermeer Han Bennink, Ab Baars en Ken Vandermark ook als solist.

uldis

Uldis Vitols

| facebook

De jonge Letse contrabassist Uldis Vitols behoort tot de uiterst talentvolle nieuwkomers in de Amsterdamse improscene. Hij studeert bij ICP-contrabassist Ernst Glerum en presenteerde tijdens het DOEK-festival, mei jongstleden in het Bimhuis zijn eigen sextet.