Laden Evenementen
muziek | zaterdag 19 mrt 20:30 - 22:30

Kodian Trio – New wave of jazz

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

Het KODIAN TRIO is het nieuwe vlaggenschip van het Tonefloat’s New Wave Of Jazz label met hun debuut album KODIAN TRIO -1-Ltd-LP dat in de loop van maart 2016 is verschijnt.

KODIAN TRIO is ontstaan uit een waanzinnig concert in Cafe Oto te Londen (toen in kwartetvorm met John Dikeman) en bestaat uit saxofonist COLIN WEBSTER, drummer ANDREW LISLE en op gitaar DIRK SERRIES. Webster is een fascinerende Britse saxofonist en de rijzende ster in de UK improvisatie scene (oa. samenwerkingen met Archie Shepp, Joseph Bowie en Mark Holub). Andrew bekend om zijn abstract, snel en texturaal drumwerk, werkte reeds samen met oa. Alex Ward, Seymour Wright en Daniel Thompson. Dirk Serries manifesteert zich meer en meer als een improvisatie gitarist, zonder zijn trademark drone en loop structuren, maar eerder als een leerling van Derek Bailey. KODIAN TRIO bewandelt de fijnere lijn in de improvisatie en free jazz. Nog steeds intens en met een hoge dosis abstractie en dissonantie, echter in balans gehouden door het harmonisch spel van saxofonist Webster, het speelse van drummer Andrew Lisle en de subtielere gitaarbewerkingen van Dirk Serries.