Laden Evenementen
Debat | donderdag 15 mrt 20:00 - 22:00

Laat je niet meeslepen, debat over referendum sleepnetwet (externe organisator)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

Gelijk met de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart kunnen burgers van Nederland een stem voor of tegen geven in het referendum over de zogenaamde sleep(net)wet. Daarmee wordt de nieuwe Wet op de Inlichtingen en Veiligheidsdiensten (Wiv) bedoeld. De nieuwe Wiv voorziet  onder andere in de bevoegdheid om interceptie ‘op de kabel’ uit te voeren een een gehele wijk als daar een verdacht persoon woont. Daarom wordt de nieuwe Wiv door de tegenstanders ook wel sleepnetwet genoemd. De hele wet kun je hier vinden. De tegenstanders zijn er in geslaagd voldoende mensen te mobiliseren om een raadgevend referendum over de wet af te dwingen, dat dus gelijk met de gemeenteraadsverkiezingen wordt gehouden. Voor een uitgebreide argumentatie tegen de wet kun je  kijken op laatjenietmeeslepen.nl.

Op 15 maart organiseert Oorlog is geen Oplossing in de Pletterij een debat over de Wet op de Inlichtingen en Veiligheidsdiensten. Zowel voor- als tegenstanders zullen daar hun mening geven.  Prof Kees van der Pijl van het Centrum voor Geopolitiek zal pleiten om tegen te stemmen bij het referendum. Zijn opponent is  Martijn Bolkestein, de fractievoorzitter van de VVD in Bloemendaal en de auteur van het onlangs verschenen boek ‘Dorpspolitiek – waar is het lokale gezag?  Hij zal de Ja-stem vertegenwoordigen in het debat.

Het debat wordt geleid door Bruno Braakhuis. Het laatste halfuur komt de zaal aan het woord.