Laden Evenementen
muziek | vrijdag 01 dec 20:30 - 22:30

Lake Superior – cd presentatie

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
01-12-17 Lake Superior
inclusief cd
10,00
Onbeperkt

LAKE SUPERIOR is een Haarlemse americanaband, opgericht in 2005. Singer/songwriter en bandleider Jeroen te Loo verdiende zijn sporen al ruimschoots in bands als Turtle Moon, Te Loo & Comotives en Brother Flower, maar toch vooral met zijn talent voor het schrijven van bitterzoete, troostrijke songs geworteld in de rijke traditie van de Amerikaanse rootsmuziek. Die songs nemen net zo makkelijk de vorm aan van een intiem, klein folkliedje als van een gruizig rockende barbandstamper; ‘country met en zonder rock’ is het officieuze bandmotto.

De invloeden van Lake Superior zijn zeer divers maar de belangrijkste is toch wel Neil Young & Crazy Horse. Naast andere jaren zeventig helden als The Band, Little Feat, Gram Parsons en Townes Van Zandt hoor je ook latere alternative rootsrockers als The Jayhawks, The Black Crowes en Ryan Adams terug in Lake Superiors geluid.

In 2008 verschijnt Lake Superiors eerste titelloze EP en in 2010 volgt Just Let It Last, waarop folkzangeres Elsa Pruis haar debuut maakt. In 2011 verlaat gitarist Danny Lodder de band en wordt Martin Huurdeman, een veteraan uit de Amsterdamse rockscene (o.a. Big Paulus en de roemruchte garagetrashers The Sgeurvreters) als vervanger gestrikt. Martin voegt een extra dosis rock & roll, rhythm & blues én songschrijverstalent aan de band toe, en draagt bovendien zijn steentje bij aan het geheime wapen van Lake Superior, de meerstemmige zang. De sterke lead- en harmonyvocalen van Jan van der Linden, die zich in 2013 bij de band voegt, maken het geluid helemaal áf.

Op het podium speelt Lake Superior voornamelijk eigen materiaal, bij voorkeur in volwaardige zesmansbezetting en met de volumeknop flink open. Maar ook voor unplugged- of tributeshows (Fairport Convention, Crosby Stills Nash & Young) draait de band zijn hand niet om. Lake Superior is dan ook een graag geziene gast op podia als het Patronaat, Maloe Melo, Concerto, De Waag en Graceland, en op evenementen als Live in Your Living Room, Serious Request en Rollende Keukens.

Eind 2013 verschijnt de eerste full length plaat van Lake Superior, getiteld Elsewhere. Het album ontvangt goede kritieken en airplay bij kenners als Jan Donkers, Johan Derksen, Plato/Concerto en 3voor12. Nu is er dan het langverwachte nieuwe album Still On A Train, zoals gebruikelijk weer opgenomen in de sfeervolle omgeving van de Achterhoek, in Lake Superiors eigen ‘boerderijstudio’. De plaat wordt dit najaar live gepresenteerd met twee instore optredens: op 15 oktober bij Concerto Amsterdam en op 4 november bij Sounds Haarlem.

LAKE SUPERIOR:
Jeroen te Loo – zang, akoestische gitaar
Martin Huurdeman- lead gitaar, zang
Jan van der Linden – zang, akoestische gitaar, percussie
Stan Meenhorst – toetsen, Hammondorgel, mondharmonica
Arno Koel – bas
Thijs Gouwerok – drums

DISCOGRAFIE:

Lake Superior (mini-album, 2008) Just Let It Last (mini-album, 2010) Elsewhere (album, 2013) Still On A Train (album, 2017)

LINKS: Bandcamp (gratis downloads)