Laden Evenementen
muziek | zaterdag 23 jan 20:30 - 22:30

Lama Trio en Joachim Badenhorst – De universele taal van Jazz

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

LAMA trio is een goed voorbeeld van frisse en eigentijdse Europese jazzmuziek. De drie musici, de Portugese contrabassist/bandleider Gonçalo Almeida, de Portugese trompettist Susana Santos Silva en de Canadese drummer Greg Smith vonden elkaar in Rotterdam. Het internationale trio bracht inmiddels drie albums uit op het beruchte Portugese label Clean Feed. Na Oneiros (2011) en Lamacal (2013) (met gast de Amerikaanse saxofonist en klarinettist Chris Speed) het meest recente album The Elephant’s Journey (2015). Hierop gaat het trio opnieuw een samenwerking aan met een opvallende blazer, de Belgische (bas)klarinettist Joachim Badenhorst.

De groep onderzoekt het gebied tussen traditie en experiment met gebruik van loops en effecten. Het resultaat is een elektro-akoestische hybride vorm die even lyrisch als mysterieus, en even dromerig als filmisch aanvoelt. Dit zonder aan opwinding in te boeten. Jazzflits omschreef deze groep als hoogtepunt van de ZomerJazzFietsTour 2015!