Laden Evenementen
muziek | zaterdag 26 nov 20:00 - 23:00

Minifestival: Grensverkenningen, Mn’jamexperiment, Orphax, Majed Saraydeen

Tickets

Wie zijn aanwezig

6 personen hebben zich aangemeld voor Minifestival: Grensverkenningen, Mn’jamexperiment, Orphax, Majed Saraydeen

  • Alex de Brouwer
  • petra wezel
Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
26-11-16 Grensverkenningen
7,50
Onbeperkt
26-11-16 Grensverkenningen, Vrienden Pletterij
6,50
Onbeperkt
26-11-16 Grensverkenningen, tot 25 jaar
5,00
Onbeperkt

Een minifestival met acts uit de uithoeken van het muzikale spectrum. Korte optredens met o.m. hedendaagse gecomponeerde muziek, impro-jazz, avant-garde pop en wereldmuziek. Vanwege het afwisselende programma en korte setjes is dit festival de perfecte plek om avant-garde te ontdekken.

Op 26 november spelen in nog onbekende volgorde: Mn´jamexperiment, Orphax en Majed Saraydeen.

De woorden baanbrekend en innovatief worden tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt, maar in dit project spreken de feiten voor zich. Mn’Jam experiment heeft draaischijven die alles kunnen produceren, van atonale geluiden tot melodieën, ritmes of zelfs harmonieën; visuele effecten die door middel van de muziek synchroniseren met de werkelijkheid; elektronische effecten in combinatie met elektrische en akoestische instrumenten; live-looping en eigenzinnigheid, om maar enkele te noemen. Het is als ondergedompeld zijn in een “live art experiment” waarin conceptuele wetten de weg vrijmaken voor schitterende uitvoeringen.

wwwgifcreatorme_boxo4z  mnjamexperiment

Binnen dit project is de grootste “zelfgeschreven” wet dat elementen succesvol integreren binnen en vanuit verschillende media. Wat betreft hun debuut album (een CD/DVD combinatie met de titel “Live with a Boom”), is de intentie om alle onderdelen, variërend van de audiovisuele elementen in de performance tot de manier waarop de DVD is opgenomen, van de vormgeving van de set tot het ontwerp van het album of het produceren van de DVD, op hetzelfde hoge artistieke niveau te houden. Mn’Jam experiment zorgt ervoor dat al deze parameters (digitaal, fysiek, audio, visueel, design etc.) artistiek gezien in balans zijn en niet alleen op zichzelf relevant zijn, maar in het bijzonder wanneer ze deel uitmaken van een groter concept.

Melissa Oliveira – voice JAM – visuals/turntables Virxilio da Silva – el. guitar Matt Adomeit – Bass Tuur Moens – Drums

Orphax

Orphax, het ambiente drone project van de Amsterdamse musicusdrummer Sietse van Erve treedt eveneens vanavond op. Na begin negentiger jaren begonnen te zijn met elektronische muziek, sounds en melodieën, ging hij rond de eeuwwisseling op zoek naar nieuwe geluiden en werkwijze, altijd met een organische touch. Zijn muziek bevat ook sounds die door sommigen als fouten of missers zouden worden gezien, maar er bestaat geen leven zonder fouten. In zijn nieuwste werk worden tijd en ruimte steeds belangrijkere factoren. Er is volop plek voor improvisatie, vooral bij live-optredens. Door zijn aanpak is het resultaat een organische lo-fi vorm van drone en minimalistische muziek.

sietseorphax Sietse van Erve

Sietse wordt onder andere muzikaal beïnvloed door Eliane Radigue, Phil Niblock, Catherane Christer Hennix en Kassel Jaeger, maar ook door volks- en klassieke muziek uit India en Tibet met boventoonzang en keelzang. Sietse van Erve is eigenaar van het platenlabel Moving Furniture Records en organiseert concerten.

Majed Saraydeen

Majed Saraydeen was in Syrië een beroemd componist, bespeler van de ney- een soort fluit uit het Midden/Oosten- en dirigent van het Tarab orkest. In Nederland is zijn naam nog onbekend en weet niemand van zijn aanzien. Majed mist uiteraard zijn familie, vrouw en zoon, maar voor zijn orkest staan mist hij het meest. Hij speelt tegenwoordig in een nieuw orkest, het Omina ensemble, dat is samengesteld uit gevluchte muzikanten uit verschillende landen.