Laden Evenementen
muziek | zaterdag 26 mrt 08:00 - 17:00

Minifestival: Grensverkenningen

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

Een minifestival met acts uit de uithoeken van het muzikale spectrum. Korte optredens met o.m. hedendaagse gecomponeerde muziek, impro-jazz, avant-garde pop en wereldmuziek. Vanwege het afwisselende programma en korte setjes is dit festival de perfecte plek om avant-garde te ontdekken.

Op dit festival de volgende optredens:

Oorcontact, een nieuwe Leidse groep die improviseert met elektronische geluiden en zijn wortels heeft in De Pletterij.

Machinefabriek: het alias van Rutger Zuydervelt, een van de toonaangevende Nederlandse namen in de internationale hedendaagse muziekscene.

Earcinema: een contrabas-duo bestaande uit Gonçalo Almeida en Raoul van der Weide. Almeida is een van de beste bassisten van Nederland. Raoul van der Weide is de meest actieve initiator en inspirator van hedendaagse muziek in Amsterdam.

Een heel bijzonder optreden wordt dat van Jawa en Shaza Manla.
Een van de zusjes heet “Jawa”, wat liefde betekent in het Arabisch. Zij is geboren op Valentijnsdag 1996 in Syrië en is één van de grootste muzikale talenten van Syrië. Op haar ud, een snaarinstrument waar de Spaanse gitaar uit voort is gekomen, won ze in 2009 een prestigieus internationaal ud-concours.
De meisjes zijn deze zomer in het kader van gezinshereniging naar Nederland gekomen. Hun moeder had een jaar eerder al de gevaarlijke tocht per boot naar Italië gemaakt. Gevlucht voor de oorlog in Syrië en op zoek naar een beter leven voor haar dochters.
Intussen hebben ze gespeeld op het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble en bij Vrije geluiden.

Wat een spannende avond wordt dit!