Laden Evenementen
muziek | vrijdag 02 feb 20:30 - 22:30

Mógil – IJsland – folk, jazz, klassiek, minimalisme en post-rock

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

De IJslandse band Mógil creëert een volledig eigen universum door hun combinatie van folk, jazz, klassiek, minimalisme en post-rock. Mógil’s songteksten zijn gebaseerd op IJslandse folklore, alsmede op hedendaagse gebeurtenissen, waardoor ze de emotionele verhalen van mens en meerman (de mannelijke zeemeermin) tot uitdrukking kunnen brengen.

De wereld van Mógil is sfeervol, intiem en mysterieus. Er is altijd wel warmte, of het nou van een zomerse middernachtszon komt, of van de vuurgloed van een winterse openhaard. De frictie tussen de kristalheldere sopraan en de uiterst hedendaagse begeleiding zorgt voor een tijdloos en grenzeloos geluid.

Mógil bestaat uit zangeres Heiða Árnadóttir, gitarist Hilmar Jensson, klarinettist Joachim Badenhorst, altviolist Kristín Þóra Haraldsdóttir en trompettist Eiríkur Orri Ólafsson. Ze speelden op Iceland Airwaves, Reykjavík Jazz Festival, WOMEX World Festival, en gingen op verschillende tours door Noord-Europa. In 2008 brachten ze Ró uit, dat in 2011 werd opgevolgd door Í stillunni hljómar. Hun nieuwe album Korriró zal in het voorjaar van 2017 verschijnen.