Laden Evenementen
Film | woensdag 18 apr 14:00 - 16:00

Murder, she said (1961) – George Pollock

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

We zien hier Margareth Rutherford in haar eerste filmrol als Miss Jane Marple in Murder, She Said, naar Agatha Christie´s best-seller 4.50 from Paddington. En dat was meteen een gigantisch succes. Zij was voor de liefhebbers van de detectives van Agatha Christie de Miss Marple die zij voor ogen hadden en men sloot haar in het hart. Overigens was Agatha Christie niet zo tevreden met deze verfilming: zo vindt ze dat er teveel wijzigingen waren ten opzichte van het verhaal en dat Margareth Rutherford de schrandere oude dame Miss Marple te stoer voorstelt.  Maar het publiek was enthousiast en er zouden nog veel Miss Marple-films volgen.

Zoals in alle Marple mysteries, wordt Rutherford gesteund door haar eigen echtgenoot Stringer Davis, die in deze film de rol van bibliothecaris vervult. Ook Charles Tingwell is als inspecteur meestal aanwezig.

rutherford

Margareth Rutherford

info
stringer

Stringer Davis

info
tingwell

Charles Tingwell

info
pollock

George Pollock

info