Laden Evenementen
Docu | vrijdag 25 nov 18:00 - 19:30

Netwerkborrel Doculab

Tickets

Wie zijn aanwezig

Eén persoon heeft zich aangemeld voor Netwerkborrel Doculab

  • Mitchel van Eijgen
Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
25-11-16 Netwerkborrel Doculab
0,00
Onbeperkt

Dé documentaire gemeenschap van Haarlem organiseert op vrijdag 25 november om 18:00 bij haar thuisbasis de Pletterij (Lange Herenvest 122) haar eerste netwerkborrel. Vervolgens sluiten we aan bij de netwerkborrel van Je Suis Energy bij café du Theatre (die om 20:00 begint). De toegang is gratis.

Wat is Doculab?

Vorig jaar zijn door een samenwerking tussen Emma Westerman en Arno Duivestein van de Pletterij de eerste stenen gelegd voor Doculab. Emma heeft haar documentaire ‘Generatie Nooitgenoeg’ in maart vertoond, waarna Joshua van ’t Hoff volgde met zijn documentaire ‘Waarheid & Privacy in het Nationaal Archief’. In het nieuwe seizoen hervatte Doculab zich, en heeft nu een aantal documentaire makers aan haar verbonden, op weg om verder uit te groeien.

In september werd ‘Van 8-88’ van Yara Hannema vertoond, in oktober ‘Home-made Nations’ van Loulou Sjerps en ‘Ed’s Smulpaleis van Ard van der Veldt en Denise Rosenboom. Afgelopen maand waren ‘Sense X’ van Roel Baesjou en ‘Met zorg’ van Joris Rosenhart te zien. Elke keer heeft de avond een iets andere vorm, altijd met ruimte voor vragen, een inkijkje in het maakproces en gesprek met de maker.

Met Doculab richten we de focus op jonge Haarlemse filmmakers, met name documentaire makers.

Omdat samenwerken en elkaar inspireren in het maak-proces heel belangrijk kan zijn, is Doculab er ook om met elkaar in gesprek te gaan. Niet alleen docu-makers onderling, maar ook onderzoekers/activisten met een filmplan, componisten met een mooi stuk op de plank, schrijvers/journalisten, of juist een editor die zich/haarzelf in iets nieuws wil vastbijten, etc.

De netwerkborrel is enerzijds bedoeld om meer mensen bekend te maken met Doculab, en de kans te geven zich erbij aan te sluiten. Anderzijds dus om nieuwe samenwerkingen mogelijk te maken tussen mensen die elkaar misschien in eerste instantie niet zouden uitkiezen als sparring-partner of partner in crime bij het maken van een nieuwe docu / filmproject.

Dus: heb je nog een plan of concept voor een docu in de kast liggen, neem je idee dan mee, wie weet vindt je een aantal goeie lui die mee willen werken aan jouw project. Of ben je gewoon geïnteresseerd in wat jonge filmmakers in Haarlem uitspoken, kom gezellig langs! Neem vrienden / collega’s mee, mensen die geïnteresseerd zijn in het maken van documentaire / korte film, of die zelf onwijze ideeën hebben voor een nieuwe film.

Graag tot dan!