Laden Evenementen
muziek | zaterdag 16 apr 20:30 - 22:30

OBMOC + NewStyles – Jazz uit de regio

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

OBMOC voert jazzstandards uit als ware het popliedjes, en vormt popliedjes om tot (toekomstige?) jazzstandards. Ze spelen, in hun eigen woorden, “liedjes langs de rand van het American Songbook”.
Niet vies van eigenzinnige, en soms eigenaardige, arrangementen, stort het viertal zich daarnaast met evenveel plezier op gevoelige ballads, spierballen-swing en stuiter-latin. Maar wel altijd met de lucht en de ruimte die een drums- en pianoloze bezetting met zich mee brengen.

Ellen Volkers (zang), Alex Arntzenius (tenorsaxofoon), Jean Zijta (gitaar), Gert-Jan Kooren (contrabas)

Meer informatie: www.obmoc.nl

Voor Obmoc bijt New Styles het spits af. Sinds 2012 werkt dit Amsterdamse kwintet, begeleid door Heinz-Jurgen Niedenhoff, aan een eigen kijk op modale en andere post-bop jazz-stijlen.
Nummers van o.a. Herbie Hancock, Eddie Harris, Wayne Shorter en Michael Brecker worden verrijkt met – zowel gezongen als instrumentale – improvisatie.

Akiko Schuto (zang), Harmjan Bonke (piano), Alex Arntzenius (tenorsaxofoon), Jan Vanderschoot (drums), Arno Muynck (basgitaar)

Luisterpaal:
https://soundcloud.com/alex-arntzenius/nothing-personal
https://soundcloud.com/alex-arntzenius/eighty-one