Laden Evenementen
Debat | woensdag 08 mrt 20:00 - 22:00

(Op) Weg met de NAVO? Debat met oud- defensieminister Eimert van Middelkoop en emeritus professor Kees van der Pijl

Tickets

Wie zijn aanwezig

5 personen hebben zich aangemeld voor (Op) Weg met de NAVO? Debat met oud- defensieminister Eimert van Middelkoop en emeritus professor Kees van der Pijl

  • Cornelis Hamelink
  • Pjotter Oudshoorn
  • Ernst Naber
  • Fred Drenth
Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
08-03-17 debat NAVO
3,00
Onbeperkt
08-03-17 debat NAVO, jonger dan 25 jaar
1,50
Onbeperkt

USA-president Trump heeft de knuppel in het hoenderhok gegooid met zijn uitspraken over de NAVO en de bijdragen van de Europese landen. Ook zijn uitspraken over ontspanning met Rusland zet de NAVO op een heel ander been. Dat is een goede reden om het te hebben over alternatieven voor de NAVO. Het regeringsbeleid is gericht op het handhaven van de druk op Rusland en het verhogen van het defensiebudget naar de NAVO-norm. Maar zijn er ook goede redenen aan te voeren waarom dit een achterhaald recept is en we juist naar minder NAVO en minder wapens toe moeten?

Ex-defensieminister Eimert van Middelkoop (Christen Unie) zal het debat hierover aangaan met emeritus professor Kees van der Pijl. Eimert van Middelkoop stelt dat de NAVO een onmisbaar instrument is voor de Europese veiligheid en de uitbreidingen in Oost-Europa en de druk op Rusland een noodzakelijk kwaad zijn om Russische expansiedrift te beteugelen. Vanuit het Centrum voor Geopolitiek bepleit Kees van der Pijl (School of Global Studies, University of Sussex) juist voor ontspanning, verlaging van het defensiebudget en het verlaten van de NAVO-koers, die met zijn snelle expansie in Oost-Europa en de oorlog in Afghanistan juist oorlog uitlokt in plaats van ertegen beschermt.

Debatleider is Bruno Braakhuis.

 Eimert van Middelkoop

Dit debat wordt mede georganiseerd door Centrum voor Geopolitiek uit Utrecht.

Bekijk het debat op ons youtubekanaal.