Laden Evenementen
muziek | zondag 28 jan 15:00 - 18:00

Pancho’s Orchestra (externe organisator)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Latin-jazz in de Pletterij

Op zondagmiddag 28 januari vindt het kick-off concert plaats van Pancho’s Orchestra, een latin-jazz georienteerde ‘small big band’ onder leiding van Frans Cornelissen (trombonist van o.a. New Cool Collective Big Band, Cubop City Big Band, Rumbata Beatband). Na een jaar van werven, organiseren en repeteren, is de band klaar voor het podium.

Enthousiaste musici

Als je een band als deze wilt beginnen, moet je twee zaken geregeld hebben, aldus alt saxofonist But Klaasen: een visie op de muziek die je wilt brengen, en enthousiaste leden. Muzikaal ligt het zwaartepunt bij afro-latin-jazz muziek, vult gitarist Jan Rooijmans aan. De band bestaat uit een energieke groep muzikanten die wil groeien in hun prestaties.

Clave of Guiro

De bezetting is nu zo goed als compleet. De band zoekt eigenlijk alleen nog een tweede percussionist, voor het ‘kleinere werk’, dat in latin jazz overigens wel belangrijk is. Dit jaar zult u de dirigent regelmatig zelf met een “Clave” of een “Guiro” voor het orkest zien staan. Maar, zegt Frans Cornelissen: “het uiteindelijk doel is dat het orkest zo groeit, dat ze ook een swingend concert kunnen geven zonder dat ik er voor sta”.

De kaarten kosten € 7 en zijn aan de zaal te koop. De zaal is open om 14.30 uur.